Reggeli 1 személyre:Oat meal / 1adag Hozzávalók:tej, 1,5%-os 150gvíz 0,5dlzabpehely 30gzabkorpa 5gfolyékony édesítő fahéj őszibarack 100g Elkészítés:A tej és víz keverékét felforraljuk kevés édesítővel, majd beleszórjuk a zabpelyhet és a zabkorpát. Lassú kevergetés mellett addig főzzük, amíg híg tejbegríz sűrűségű lesz. Óvatosan hozzákeverjük az őszibarack felét, a másik felét tálalásnál a zabkása tetejére helyezzük díszítésként. Fahéjjal megszórva tálaljuk. Ebéd […]
Reggeli 1 személyre:
Oat meal / 1adag
Hozzávalók:
tej, 1,5%-os 150g
víz 0,5dl
zabpehely 30g
zabkorpa 5g
folyékony édesítő
fahéj
őszibarack 100g
Elkészítés:
A tej és víz keverékét felforraljuk kevés édesítővel, majd beleszórjuk a zabpelyhet és a zabkorpát. Lassú kevergetés mellett addig főzzük, amíg híg tejbegríz sűrűségű lesz. Óvatosan hozzákeverjük az őszibarack felét, a másik felét tálalásnál a zabkása tetejére helyezzük díszítésként. Fahéjjal megszórva tálaljuk.
Ebéd 1 személyre:
Sajtban sült hal egyszerűen / 1adag
Hozzávalók:
tőkehal filé 120g
trappista light sajt 50g
kávétejszín (10%-os, cukormentes) 20g
olívaolaj 5g
kapor
só
feketebors
friss citromlé
Elkészítés:
A tőkehalfilét tenyérnyi darabokra vágjuk, fűszerezzük sóval, borssal és kaporral. A sovány sajtot lereszeljük és összekeverjük a kávétejszínnel (sűrűbb masszát kapunk). Enyhén sózzuk, borsozzuk. Egy jénai tálat margarinnal vékonyan kikenünk, majd belerakjuk a fűszeres halszeleteket, pár csepp citrommal ízesítjük és vékonyan elkenjük rajta a tejszínes-sajtos masszát. Előmelegített sütőben megsütjük, amíg a sajt megolvad és a teteje egy kis színt kap (én kb. 30 percig szoktam sütni).
Sült padlizsánkockák / 1adag
Hozzávalók:
padlizsán 250g
olívaolaj 5g
fokhagyma 2g
balzsamecet 10g
só
feketebors
Korpás abonett 2-3db
Elkészítés:
A padlizsánt héjastól kb. 2 cm vastag kockákra felszeljük, sózzuk, borsozzuk, majd a felhevített olívaolajban, közepes hőfokon éppen puhára átsütjük. A fokhagymát, sót és borsot hozzáadjuk, egészen röviden a kettőt még együtt sütjük, a balzsamecettel meglocsoljuk.
Uzsonna 1 személyre
Light meggy befőtt 15dkg
Vacsora 1 személyre:
Görög saláta sovány sajttal / 1adag
Hozzávalók:
kígyóuborka 85g
paradicsom 65g
vöröshagyma 45g
zöldpaprika 45g
trappista light sajt 50g
citromlé
olívaolaj
oregánó
Elkészítés:
Az összes hozzávaló zöldségfélét nagyobb kockákra daraboljuk. Borssal, oregánóval fűszerezzük és összekeverve tálaljuk. Tetejére adagonként kockázott sovány sajtot teszünk.
Képek forrása: Profimédia