1. Ananászos cole-slaw salátaHozzávalók: édesítőszer őrölt fehér bors só 35 g joghurt 120 g sárgarépa 130 g fejes káposzta 100 g friss ananász vagy cukormentes konzerv Elkészítés:A fejes káposztát vékonyra szeleteljük, a sárgarépát julienne-re vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és könnyedén összekeverjük. Rádobáljuk a kockázott ananászt, és joghurtos öntettel kínáljuk. 2. Ananászos zabkása édesítővel Hozzávalók: 150 g […]
1. Ananászos cole-slaw saláta
Hozzávalók:
- édesítőszer
- őrölt fehér bors
- só
- 35 g joghurt
- 120 g sárgarépa
- 130 g fejes káposzta
- 100 g friss ananász vagy cukormentes konzerv
Elkészítés:
A fejes káposztát vékonyra szeleteljük, a sárgarépát julienne-re vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és könnyedén összekeverjük. Rádobáljuk a kockázott ananászt, és joghurtos öntettel kínáljuk.
2. Ananászos zabkása édesítővel
Hozzávalók:
- 150 g 1,5% zsírtartalmú tej
- 60 g ananász
- 40 g zabpehely
Elkészítés:
A tejet kevés édesítőszerrel felforraljuk, majd beleszórjuk a zabpelyhet. Lassú kevergetés mellett addig főzzük, amíg híg tejbegríz sűrűségű lesz. Az ananászt kockákra vágva sütőben lepároljuk, és tálalásnál a zabkása tetejére formázzuk.
3. Sült ananász
Hozzávalók:
- 250 g ananász
- citromlé
- szegfűszeg
- fahéj
Elkészítés:
A friss ananászt megpucoljuk, és ízlés szerint daraboljuk (karikákra vagy kockákra). A szeletelés után egy kevés citromlével meglocsoljuk. Kikent tepsibe soroljuk, és kevés őrölt fahéjjal megszórjuk. Pár szem szegfűszeget mellétéve forró sütőben pár perc alatt elkészül. Vigyázzunk arra, nehogy túlsüssük, mert folyóssá válhat a gyümölcs.
Képek forrása: Profimédia