1. Almás boros csirkemell 1 db alma 120 g csirkemell 1 dl száraz fehérbor só bors fahéj olívaolaj Elkészítés:Csak 30-as Súlykontroll-index alatti összetevőket tartalmaz! Elkészítés: A csirkemellet szeletekre vágjuk, enyhén megsózzuk és nagyon picit megborsozzuk, épp csak hogy egy kicsit pikánsabb legyen. Az almákat meghámozzuk, és szeletekre vágjuk. A csirkemellet serpenyőben hevített olajra dobjuk, és […]
1. Almás boros csirkemell
- 1 db alma
- 120 g csirkemell
- 1 dl száraz fehérbor
- só
- bors
- fahéj
- olívaolaj
Elkészítés:
Csak 30-as Súlykontroll-index alatti összetevőket tartalmaz! Elkészítés: A csirkemellet szeletekre vágjuk, enyhén megsózzuk és nagyon picit megborsozzuk, épp csak hogy egy kicsit pikánsabb legyen. Az almákat meghámozzuk, és szeletekre vágjuk. A csirkemellet serpenyőben hevített olajra dobjuk, és egy kicsit átsütjük. Ha mindkét oldala megpirult egy kicsit, akkor az almaszeleteket hozzádobjuk. Fedő alatt pároljuk kicsit, majd hozzáöntjük a bort, hogy az alma a borban átfőjön. A fedőt levéve hagyjuk, hogy a felesleges lé elpárologjon. Ha már majdnem kész, ízlés szerint meghinthetjük fahéjjal. Máris kész a könnyű vacsora, amihez kortyolhatunk még egy deci bort is.
2. Almás fahéjas tejberizs
Hozzávalók:
- 50 g rizs
- 1 bögre 1,5% zsírtartalmú tej
- 50 g alma
- édesítőszer
- fahéj
Elkészítés:
Elkészítés: Egy edénybe tegyük bele a tejet, és melegítsük meg. Amikor már látjuk, hogy kezd forrni, tegyük bele a rizst. Gyakori keverés mellett főzzük meg a rizst. Amikor már látjuk, hogy kevés a tej, tegyük bele a lereszelt almát, a fahéjjal és az édesítőszerrel ízesítsük. Amennyiben úgy látjuk, hogy túl száraz, akkor pótoljuk tejjel. Főzzük pár percig az almával, és már kész is.
3. Almás tonhalsaláta kefires öntettel
- petrezselyemzöld
- bors
- citromlé
- 40 g kígyóuborka
- 35 g retek
- 50 g konzerv tonhal
- 60 g alma
- 80 g kefir
- 100 g jégsaláta
Elkészítés:
Az olajos tonhalat jól lecsepegtetjük, majd meglocsoljuk citrommal és borssal. A salátához való alapanyagokat megtisztítjuk és összedaraboljuk. A tépett jégsalátaalapra halmozzuk, és rászórjuk a tonhalat is. Tálalásnál petrezselymes kefirrel locsolva kínáljuk.
Képek forrása: Profimédia