Főoldal > DIÉTA > 3 frissítő jegeskávé-különlegesség

3 frissítő jegeskávé-különlegesség

0

Írta: and

Szereted a kávét, és szívesen megkóstolnál néhány igazi különlegességet? Akkor kóstold meg az alábbi, csábítóan egzotikus jegeskávékat, melyeket akár otthon is elkészíthetsz, és a nyári melegben garantáltan felfrissítenek majd! 1. Jeges kókuszos kávé  banánnal      Hozzávalók 2 pohárhoz: 240ml espresso, egy meghámozott, félbevágott banán, 1 teáskanál barnacukor, 2 evőkanál kókusztej és 4 jégkocka Elkészítése: A […]

Szereted a kávét, és szívesen megkóstolnál néhány igazi különlegességet? Akkor kóstold meg az alábbi, csábítóan egzotikus jegeskávékat, melyeket akár otthon is elkészíthetsz, és a nyári melegben garantáltan felfrissítenek majd!

kokusz.JPG ()

1. Jeges kókuszos kávé  banánnal     

Hozzávalók 2 pohárhoz: 240ml espresso, egy meghámozott, félbevágott banán, 1 teáskanál barnacukor, 2 evőkanál kókusztej és 4 jégkocka

Elkészítése: A kávét lefőzzük, majd jégbe hűtjük. Az italt hidegen keverjük össze a pürésített banánnal és a barna cukorral, majd a keveréket egy shakerben kókusztej és jég hozzáadásával felrázzuk. Ananásszal, kivivel és ízlés szerint akár csokiforgáccsal díszítve koktélpohárban tálaljuk.

 

 

kbarack.JPG () 

2. Jeges barackos kávé

Hozzávalók: 80ml espresso, 1 egész csillagánizs, 1 evőkanál barack szirup, 50ml barack joghurt, 3-4 jégkocka, 3 evőkanál tejhab (1 teáskanál barack sziruppal édesítve), csokiforgács vagy őrölt mogyoró a díszítéshez

Elkészítése: A lefőzött kávét ízesítsük csillagánizzsal, amit 5 percig hagyunk az italban, majd eltávolítjuk. A kávét öntsük át egy shakerbe, adjuk hozzá a jégkockákat, és jól rázzuk össze. Keverjük hozzá a barackszirupot és a joghurtot, majd újra rázzuk össze, és töltsük hűtött pohárba. Kevés tejhab hozzáadása után csokiforgáccsal vagy mogyoróval megszórva kínálható.

 

 

kvan.JPG ()3. Vaníliás frappé

Hozzávalók: 80ml espresso, 1 vanília rúd, 10ml folyékony nádcukor, 6 jégkocka

Elkészítése: A vanília rúdját vágjuk hosszában félbe, és belsejéből késheggyel kaparjuk ki a magokat. A kávét lefőzés után öntsük shakerbe, majd keverjük hozzá a vaníliát folyékony nádcukorral és néhány jégkockával együtt. Erősen rázzuk fel, és hűtött csészében szervírozzuk.  

 

 

Forrás: www.nespresso.com


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X