Ugye, jól esne most egy finom hűs ital? Ha unod már a vizet, próbáld ki gyöngyöző receptjeinket! Sárgabarackos-narancsos üdítő 1 liter ital elkészítéséhez szükséged lesz 1 db narancsra, 3 db sárgabarackra, 4 ág kakukkfűre, 0,5 l hideg ásványvízre és 0,5 l narancslére. A narancsot mosd meg, és vágd karikára. A barackot hámozd meg, magozd ki, […]
Ugye, jól esne most egy finom hűs ital? Ha unod már a vizet, próbáld ki gyöngyöző receptjeinket!
Sárgabarackos-narancsos üdítő
1 liter ital elkészítéséhez szükséged lesz 1 db narancsra, 3 db sárgabarackra, 4 ág kakukkfűre, 0,5 l hideg ásványvízre és 0,5 l narancslére.
A narancsot mosd meg, és vágd karikára. A barackot hámozd meg, magozd ki, és darabold fel. A kakukkfűvel együtt mindkettőt tedd kancsóba, öntsd fel a narancslével és az ásványvízzel. Várj pár percet, amíg átjárják az ízek. Jégkockával tedd még hűvösebbé, hogy mihamarabb ízlelhesd
Áfonyás limonádé
Főzz forrástól számítva 1 percig negyed liter vizet 3 evőkanál cukorral és 2 evőkanál citromlével, majd hagyd kihűlni. Tisztíts meg 10 dkg áfonyát, oszd el jégkockatartóban, öntsd fel a cukros keverékkel és fagyaszd le. A jégkockákat tedd üvegpoharakba, majd öntsd fel 7 dl lehűtött, citromos vízzel!
Klasszikus bodzaital
Hozzávalók: 30 bodzavirág-ernyő, 1 kg cukor, 3 db citrom, 1 citrom facsart leve.
A vizet, virágokat és citromkarikákat tedd nagy tálba, és hagyd 1 napig állni őket. Majd szűrd le a virágokat, add hozzá a cukrot és a citrom levét, alaposan keverd össze, és ismét 24 órát pihentesd. Eközben a limonádé átesik egy kisebb erjedésen, és már ihatod is a kellemes aromájú, szomjoltó frissítőt!
Mentaüdítő
Hozzávalók 4 főre: 1 csokor friss borsmenta, 8 filter édeskömény-almatea, 4 evőkanál mentaszirup és 2 db lime.
Két jégkockatartót önts fel vízzel, és minden mélyedésbe tegyél egy-egy mentalevelet, majd hűtsd. A teafiltert forrásban lévő vízzel öntsd le, és hagyd 5 percig állni. A borsmentaszirupot keverd a teához és azt is hűtsd le. A zöldcitromot mosás után szeleteld fel, a pohárkákba tegyél mentás jégkockát, citromkarikákat, majd folyasd rá a mentateát. Díszítheted mentalevéllel, hogy látványosabb legyen!
Kivi mangóval
Tisztítsd meg egy kivit, 10 dkg friss mangót, és szeleteld őket egyforma darabokra. Keverd el 1 dl natúr joghurttal, édesítsd 1 teáskanál juharsziruppal és 1 teáskanál mandulareszelékkel, dobd a gyümölcscentrifugába, majd hűtsd jól le. Mennyei aroma lesz jutalmad!
Répaital
Tisztíts meg és darabolj fel 60 dkg sárgarépát, főzd puhára 1 liter cukros vízben, majd ha megfőtt, turmixold össze. Ha kihűlt, keverj hozzá 5 dl citromlevet, 5 dl narancsszörpöt és 4 liter vizet. Hűtsd le és hosszú poharakban, jégkockával tálald!
Citromfüves tea
Szerezz be 2 ág citromfüvet, 4 db fehértea-filtert és néhány szál ehető árvácskát.
A citromfűleveleket aprítsd fel, de egy keveset hagyj meg. A teafilterrel, 6 evőkanál cukorral forrázd le 1 liter forró vízzel, majd pihentesd. Miután kihűlt, szűrd át és rakd fél órára jégszekrénybe. A virágokat és a félretett citromfüvet tedd tálba és öntsd fel a teával. Jégkocka alapfeltétel az élvezethez!
Orosz limonádé
Hozzávalók 2 személyre: 4 dl pezsgő, 1,5 dl citromos likőr, 3 dl citromlé, 2,5 dl cukorszirup, jégkocka.
Először a szirupot készítsd el, majd magas poharakba tegyél jégkockákat, öntsd rá a likőrt, a szirupot és citromlevet. A végén töltsd rá a pezsgőt és bódulj enyhén tőle!
WellnessCafe tipp:
A préselt, turmixolt italokat mindig frissen fogyaszd, és csak annyit készíts, amennyit megiszol belőle. Ha lehetőséged van rá, biopiacról szerezd be a hozzávalókat, és mosd meg alaposan őket!
Ha nyáron ezeket iszod, a csodálatos gyümölcsök nagymértékben hozzájárulnak szervezeted egészséges működéséhez!