Sokan összekeverik az úgy nevezett kis étkezéseket a nassolással. A kis étkezések a tízórai, uzsonna, és egyes esetekben a pótvacsora. A kis étkezések segítenek megvalósítani, a többször együnk, de keveset, mint az egészséges táplálkozásban. A tízóraira legtöbbször friss gyümölcsöt, vagy gyümölcsből is készült tejes ételt szoktunk javasolni, uzsonnára érdemes lehet mértékkel, egészséges édességet fogyasztani, pótvacsorára […]
Sokan összekeverik az úgy nevezett kis étkezéseket a nassolással. A kis étkezések a tízórai, uzsonna, és egyes esetekben a pótvacsora. A kis étkezések segítenek megvalósítani, a többször együnk, de keveset, mint az egészséges táplálkozásban.
A tízóraira legtöbbször friss gyümölcsöt, vagy gyümölcsből is készült tejes ételt szoktunk javasolni, uzsonnára érdemes lehet mértékkel, egészséges édességet fogyasztani, pótvacsorára zöldséget tejtermékkel, vagy gabonakészítménnyel falatozni.
Ha ezeket betartjuk, sem ebédre, de főleg nem vacsorára nem leszünk farkaséhesek, és az esténket nem a hűtő vagy kamra ajtajának nyitogatásával töltjük!
Tízóraira javaslom:
10 dkg friss banán vagy friss füge
10 dkg friss málna 1,5 dl tejjel turmixolva
2,5 dl friss zöldséglé (paradicsom, sárgarépa, zeller, uborka, karalábé, alma)
1,5 dl 100%-os ananászlé, + 10 db natúr kesudió
15 dkg fagyasztott eper + 1 dl natúr joghurt összeturmixolva
Uzsonnára lehet fogyasztani:
1 db normál túró rudi
1 db gyümölcsös müzli szelet
2 db Jó Reggelt keksz
1-2 gombóc gyümölcsfagyi
2-3 kocka magas kakaótartalmú csoki elszopogatva
Pótvacsora falatok:
1 nagy paradicsom, 5 dkg mozzarella saj
10 dkg friss sárgarépa, 10 dkg Cottage sajt
1 db karalábé, 10 db natúr mandula
20 dkg friss uborka, 2 sz. korpás abonett, 2 teáskanál light sajtkrémmel
10 dkg kovászos uborka, 1,5 dl joghurt, friss kaporral összeturmixolva a hozzávalók