Mozzarellás-vegetáriánus pizza Hozzávalók: – 1 adag pizzatészta pizzaserpenyőbe lapogatva – 1 csésze ízlés szerinti pizzaszósz – fél csésze gomba – ¼ csésze felaprított pirított pirospaprika – fél csésze füstölt mozzarella – 1 csésze friss ricotta sajt – ¼ csésze magozott fekete olívabogyó – egy kevés olívaolaj Elkészítés: Miután szépen ellapogattad a pizzatésztát a serpenyőben (lehet […]
Mozzarellás-vegetáriánus pizza
Hozzávalók:
– 1 adag pizzatészta pizzaserpenyőbe lapogatva
– 1 csésze ízlés szerinti pizzaszósz
– fél csésze gomba
– ¼ csésze felaprított pirított pirospaprika
– fél csésze füstölt mozzarella
– 1 csésze friss ricotta sajt
– ¼ csésze magozott fekete olívabogyó
– egy kevés olívaolaj
Elkészítés:
Miután szépen ellapogattad a pizzatésztát a serpenyőben (lehet kapni kész, mélyhűtött pizzalapot is), oszlass el egy kevés pizzaszószt a tetején. Ha túl sokat teszel rá, a tészta könnyen átázhat. Ezután pakold meg gombával, paprikával, füstölt mozzarellával, ricottával és olívabogyóval. A tetejét végül kenegesd be egy kevés olívaolajjal. Előmelegített sütőben süsd körülbelül 15-20 percen át (vagy amíg ízlés szerint kellően megpirult a tészta). Fogyasztás előtt várd meg, míg kicsit kihűl a pizza. Jó étvágyat!