A Wellness Cafe összegyűjtött neked hét szuper tippet, hogy az étel ízén ne legyen érezhető a változás! Az alábbi diétás tanácsok segítségével ízletes ételeket készíthetsz (vagy választhatsz az étlapról), és bónuszként a derékbőséged sem nő tőlük: 1. Ha levest készítesz otthon, helyezz a tányérod tetejére egy levél fejessalátát (a friss fehérkenyeret mindenképpen mellőzd), ami felszívja […]
A Wellness Cafe összegyűjtött neked hét szuper tippet, hogy az étel ízén ne legyen érezhető a változás!
Az alábbi diétás tanácsok segítségével ízletes ételeket készíthetsz (vagy választhatsz az étlapról), és bónuszként a derékbőséged sem nő tőlük:
1. Ha levest készítesz otthon, helyezz a tányérod tetejére egy levél fejessalátát (a friss fehérkenyeret mindenképpen mellőzd), ami felszívja a felesleges zsírt, ezáltal az étkezésed is egészségesebb lesz.
2. Ha olyan receptet követsz, amiben a majonéz is szerepel, helyettesítsd alacsony zsírtartalmú tejföllel, amit egy kevés citromlével ízesítesz, így elkerülheted a zsírból és cukorból adódó rejtett pluszkalóriákat!
3. Megmaradt egy kis bor az esti buliból? Ne igyátok meg a következő alkalommal, helyette fagyaszd le a mélyhűtőben egy jégkockatartóban, és használd fel később a húsok és a szószok ízesítéséhez.
4. Az előételekből készíts kis mennyiséget, ezeknek a célja ugyanis az, hogy fokozzák az étvágyat, nem pedig, hogy kielégítsék. Ha étteremben eszel, a fogások előtt semmiképpen se ess neki a csábító fehérkenyérnek, máskülönben jóllaksz még mielőtt az első fogást kihoznák (arról nem is beszélve, hogy a mozzarella szárított paradicsommal jóval egészségesebb és kalóriaszegényebb választás).
5. Ha lasagnát készítesz, a tészta legyen teljes kiőrlésű, a lapok közé pedig rakj hosszában csíkokra vágott cukkinit és paprikát a sovány marhahús mellé.
6. A húsos ételeket rakd be éjszakára a hűtőbe. Másnap el tudod távolítani egy kanállal a tetejéről a felszínre emelkedett zsírt. Így nem csak egészségesebbek, hanem ízletesebbek is lesznek, ha egy éjszaka alatt összeérnek benne az ízek.
7. Ha a főétel után desszertet kívánsz, érdemes házi gyümölcssalátát készítened friss idénygyümölcsből. A túrót helyettesítsd ricottával, a tejfölt pedig natúr, vagy görög joghurttal. A süteményekben érdemes a természetes édesítőszereket kis mennyiségben használni az édesítéshez, mint amilyen a méz vagy a nádcukor (ne téveszd össze a barnacukorral, ami fehércukorból készül egy nádmelasz nevű színezőanyag hozzáadásával, így gyakorlatilag ugyanolyan egészségtelen, mint a fehércukor).
Saliris Resort****superior – Ahol Ég és Föld összeér…