Főoldal > DIÉTA > Termékenységi diéta – neki és neked!

Termékenységi diéta – neki és neked!

diétagyerekkisbabaterhes
0

Írta: and

Reggeli: Rántotta teljes kiőrlésű pirítóssal Ezért jó neked: A lassan felszívódó szénhidrát és a fehérje kombinációja kitűnő választás, ha stabil szinten akarod tartani vércukrodat. Az ingadozó vércukorszint miatt az olyan stresszhormonok okolhatóak, mint a kortizol, ami megzavarhatja a progeszteron szintedet. Ez egy olyan fontos hormon, ami segítségedre van az egészséges terhesség megteremtésében, ehhez pedig elengedhetetlen […]

Reggeli: Rántotta teljes kiőrlésű pirítóssal

Ezért jó neked: A lassan felszívódó szénhidrát és a fehérje kombinációja kitűnő választás, ha stabil szinten akarod tartani vércukrodat. Az ingadozó vércukorszint miatt az olyan stresszhormonok okolhatóak, mint a kortizol, ami megzavarhatja a progeszteron szintedet. Ez egy olyan fontos hormon, ami segítségedre van az egészséges terhesség megteremtésében, ehhez pedig elengedhetetlen az állandó vércukorszint.

Ezért jó neki: A tojás gazdag omega-3 zsírsavban, ami elősegíti a prosztaglandin termelését, és a kutatások kimutatták, hogy a rendellenes spermával rendelkező férfiak szervezete kevesebbet állít elő ebből a hasznos hormonból. Turbózd fel grillezett paradicsommal a párod reggelijét. A paradicsom antioxidánsokban gazdag, így segít megelőzni a spermium szabadgyökök által előidézett DNS-károsodását és a grillezés által még több antioxidáns szabadul fel belőle, mintha nyersen fogyasztaná.

babacikk.jpg ()

Ebéd: Vegyes saláta lazacfilével és avokádóval

Ezért jó neked: A lazac fehérjében gazdag, ami gyakorlatilag a testünk “építőköve”, ráadásképpen pedig esszenciális zsírsavakat is tartalmaz, amelyek egészségesen tartják a sejtmembránokat. A saláta antioxidánsokat tartalmaz, amelyek segítenek megvédeni a petesejteket a szabad gyökök által okozott károktól, az avokádó pedig rendkívül gazdag E-vitaminban, ami egy kiemelten védelmet nyújtó antioxidáns.

Ezért jó neki: Adj egy maroknyi tökmagot a salátájához. Ez ugyanis rengeteg cinket tartalmaz, ami szükséges a spermium farkának és külső rétegének előállításához.

Dobj egy maroknyi aszalt paradicsomot is hozzá. A likopinban gazdag zöldség elősegíti az egészséges spermatermelést és védi a prosztatát.

Vacsora: Tyúkhúsleves spenóttal

Ezért jó neked: A házilag előállított tyúkhúsleves segíti az emésztést, így hatákonyabban felszívja a szervezeted a tápanyagokat. Továbbá a vért is táplálja, ami a kulcs a termékenység serkentéséhez. A spenót kiváló folsav-forrás, ami egy magzatot óvó B-vitamin.

Ezért jó neki: A folsav segít megvédeni a spermákat a genetikai rendellenességektől, míg a csirke és a spenót Q10 koenzimet tartalmaznak, egy olyan tápanyagot, ami javítja a spermiumok mozgékonyságát. Adj hozzá egy kevés csemegekukoricát, sárgarépát vagy brokkolit, hogy növeld az antioxidánsok mennyiségét. Minél több színből fogyasztasz, annál több antioxidánst juttatsz a szervezetedbe.

Fotó: Profimedia – Red Dot

Itt a Vitálkonyha, teszteld! 

C-vitaminnal az immunrendszerünkért

Curver Grand Chef ételtartó (x)


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X