Fő hozzávaló: Répa A nyulak tudhatnak valamit, ugyanis kedvencük tele van fogyást elősegítő béta-karotinnal, valamint rosttal. A répa ráadásul rendkívül sokféleképpen felhasználható, így nem kell feltétlenül a nyers répa rágcsálására vetemedned. Fogyi recept: Répás hajdinaHozzávalók:500 g hajdina 2-3 közepes répa lereszelve 1 nagy fej hagyma lereszelve 1 közepes zeller lereszelve 2 evőkanál vegamix só ízlés […]
Fő hozzávaló: Répa
A nyulak tudhatnak valamit, ugyanis kedvencük tele van fogyást elősegítő béta-karotinnal, valamint rosttal. A répa ráadásul rendkívül sokféleképpen felhasználható, így nem kell feltétlenül a nyers répa rágcsálására vetemedned.
Fogyi recept: Répás hajdina
Hozzávalók:
500 g hajdina
2-3 közepes répa lereszelve
1 nagy fej hagyma lereszelve
1 közepes zeller lereszelve
2 evőkanál vegamix
só ízlés szerint
Elkészítés: Mosd meg, majd csöpögtesd le a hajdinát. Ezután folyamatosan kavargatva pörköld meg, és öntsd fel- 2-3-szoros vízmennyiséggel, és keverd hozzá az összetevőket. Lassú tűzön főzd puhára, majd tálald!
Fő hozzávaló: Bab
A babért szintén nem kell mélyen a zsebünkbe nyúlnunk, mindemellett, rengeteg fehérjét, rostot, B-vitamint, vasat és kalciumot tartalmaz.
Fogyi recept: Póréhagymás babsaláta
Hozzávalók:
2 vörösbab konzerv
1 szál póréhagyma
1 vastag húsú piros paprika
2 közepes nagyságú kemény paradicsom
A citromos öntethez:
fél citrom leve
2-3 evőkanál olívaolaj
kevés méz
só, bors ízlés szerint
Elkészítés: Önts le a babról a levét, majd csepegtesd le. Karikázd fel a póréhagymát, szeleteld fel a paprikát, és vágd vékony szeletekre a paradicsomot. Keverd össze az öntet hozzávalóit a zöldségekkel, és hagyd állni fél órát a hűtőben az így kapott salátát.
Fő hozzávaló: Fejes saláta
A saláta igazi vitalizáló étek, amely rostartalmának köszönhetően fokozza az anyagcserét, és emellett laktató is. A szervezet számára fontos vitaminokat (K- és B-vitaminok), és ásványi sókat (kalcium, magnézium) tartalmaz.
Fogyi recept: Southwestern saláta
Hozzávalók:
12 salátalevél
fél babkonzerv
1 kukoricakonzerv
1 csésze tortilla chips
salsa öntet
Elkészítés: A tál alját pakold meg salátalevéllel, majd öntsd rá a babot, kukoricát. A halmot öntözd meg Salsa- szósszal, majd a tetejét pakold meg tortilla- chipsszel.
Fő hozzávaló: Tojás
A tojás nemcsak reggelire kitűnő választás. Tele van fehérjével, B-vitaminnal, a sárgája pedig lecitinnel,a mely csökkenti szervezetünkben a káros koleszterin- szintjét.
Fogyi recept: Firenzei tojás sajtmártással
Hozzávalók:
70 dkg paraj
10 dkg vaj
8 tojás
só és bors ízlés szerint
A sajtmártáshoz:
2 dkg vaj
2 dkg liszt
2 dl tej
1 dl tejföl
5 dkg reszelt sajt
Elkészítés: Keverj el a parajban 10 dkg felolvasztott vajat, majd ízesítsd sóval,borssal. Bélelj ki vele egy tűzálló tálat, és önts rá 8 tojást, ügyelve, hogy a sárgája egészben maradjon, utána pedig jöhet rá a sajtmártás! Ezután az egészet tedd be a sütőbe, és süsd addig, míg a tojásfehérje összeáll, de a sárgája még puha marad.
Sajtmártás elkészítése: 2 dkg vajból, a lisztből és a 2 dl tejből főzz besamelmártást, majd a tűzről levéve, simára keverd el benne 1 dl tejfölt és a reszelt sajtot.
Fő hozzávaló: Lencse
A lencse szintén hatékony pénztárcakímélő választás. Vegyél száraz lencsét, mert az még olcsóbb, mint a konzerv, és máris élvezheted a lencse áldásos hatását, mivel tele van fehérjével, rosttal és B-vitaminnal.
Fogyi recept: Görög lencseleves
Hozzávalók:
50 dkg lencse
3 érett paradicsom
2 közepes fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 dl ecet
1 babérlevél
1 ágacska rozmaring
só és bors ízlés szerint
olaj
Elkészítés: Áztasd be éjjelre a lencsét. Aprítsd fel a paradicsomot és a hagymát, a lencsét pedig öntsd le, és tedd fel egy fazékban főni. Add hozzá a paradicsomot, a hagymát, a fokhagymagerezdet, a babérlevelet, a rozmaringot és végül egy kanál olajat. Ízlés szerint adj hozzá ecetet, sózd és borsozd!