A Food Network híres televíziós személyisége több szakácskönyvet is írt, így egy seregnyi recept áll rendelkezésére. De vajon mi lehet a kedvence? Elárulta! Amikor az egészséges táplálkozás kerül előtérbe, Rachaelnél a házi fűszeres humusz viszi a pálmát, az almás mandulás guacamole-ja pedig egyszerűen mennyei! A következő buli alkalmával lepd meg a barátaidat a következő finom […]
A Food Network híres televíziós személyisége több szakácskönyvet is írt, így egy seregnyi recept áll rendelkezésére. De vajon mi lehet a kedvence? Elárulta!
Amikor az egészséges táplálkozás kerül előtérbe, Rachaelnél a házi fűszeres humusz viszi a pálmát, az almás mandulás guacamole-ja pedig egyszerűen mennyei! A következő buli alkalmával lepd meg a barátaidat a következő finom falatokkal egy alacsony kalóriatartalmú Margarita koktél vagy egy kancsó Sangria társaságában.
Rachael Ray fűszeres humusza (4 adag)
Hozzávalók:
– 1 doboz szárított csicseriborsó (14,5 dkg)
– 2 púpozott evőkanál tahini (szezámmag-krém)
– 1 löttyintésnyi extra szűz olívaolaj
– ½ teáskanál durván őrölt bors
– 1 teáskanál őrölt kömény
– 1 teáskanál őrült koriander
– 1 gerezd zúzott fokhagyma
– ízlés szerint só (durva szemcsés)
– ½ citrom leve
– 1 csomag pita (grillezve és negyedekre vágva a mártogatáshoz)
Elkészítés:
A pitán kívül az összes hozzávalót tedd egy tálba, és addig keverd őket, míg sima pépet nem kapsz. Ezután adagold ki őket kis edényekbe, és a meleg pitával szervírozd őket a vendégeidnek.
Rachael Ray almás mandulás guacamole-ja (4 adag)
Hozzávalók:
– 1 adag guacamole szósz
– 1 evőkanál citromlé
– ½ hámozott és apróra vágott alma
– 1 evőkanál pépesített jalapeño paprika
– 1 marék szeletelt mandula
Elkészítés:
Locsold meg a guacamolet a citromlével, majd add hozzá az egészhez az almát (a díszítéshez tegyél félre egy kanállal). Ezután keverd hozzá a jalapeño paprikát. A mandulát tedd egy tálba.
Szervírozás előtt pirítsd meg a mandulát, akkor jó, ha szép mélyarany színe és erős illata van. Szórd a guacamole tetejére a maradék almával együtt!
Rachael tippje
A jalapeño paprikából érdemes nagyobb adag pürét készíteni, lefagyasztani, és ha szükséged van valamennyire, elég, ha letörsz a jeges változatából egy kisebb darabkát. Így nem kell annyiszor pancsolnod vele.
Fotó: Profimedia – Red Dot