Joghurtos cukkinileves Moss meg egy közepes cukkinit, és kisebb tálban reszeld le. Tegyél alá kevés olí
Joghurtos cukkinileves
Moss meg egy közepes cukkinit, és kisebb tálban reszeld le. Tegyél alá kevés olívaolajat, adj hozzá 3 gerezd fokhagymát, és dinszteld át az egészet. Ezt követőn szórd meg sóval, borssal, ételízesítővel, majd szitálj rá kevés lisztet, és öntsd fel 2 deci főzőtejszínnel. Kézi mixerrel keverd csomómentesre a masszát, hűtsd le, és díszítsd a tetejét petrezselyemzölddel. Tedd jól záródó flakonba, és másnap kanalazhatod is ebédre a tápláló, cseppet sem hizlaló krémlevest.
Mexikói rizibizi
Hozzávalók: 50 dkg sertéscomb, 1 nagy fej hagyma, 5 gerezd fokhagyma, olaj, 4 dl rizs, 1 zacskó fagyasztott MIRELITE Mexikói gazdagon zöldségkeverék, ételízesítő, pirospaprika, paprikakrém, bors, borsikafű
Fonnyaszd meg a hagymát és a fokhagymát forró olajon, majd add hozzá a kockára vágott húst. Fűszerezd, és párold puhára. Egy másik lábosban forrosítsd fel a rizst pici olajon, öntsd hozzá a 6 deci vizet, keverd hozzá az ételízesítőt, majd szórd rá a zöldségeket. Mikor megpuhult, keverd össze a két elegyet.
Spárga focaccia
Ha kedveled a spárgát, a következő csábító receptben láthatod, hogyan találkozik a zöldségek királya az olasz konyhával, és azt is, hogy a spárga kenyérrel is tökéletes étel. A focaccia olasz lepénykenyér, ami általában kör alakú, de szögletes formájú is kapható.
2 dkg élesztőt ½ liter langyos vízben morzsolj el, keverj simára. Adj hozzá 1 teáskanál cukrot, 2 evőkanál olívaolajat, sót, lisztet, majd dolgozd el az egészet sima tésztává. Lisztes kézzel formázz belőle 4 cipót, amelyet letakarva, lisztezett alapon kb. 30 percig kelessz. 80 dkg zöld spárga fás végét vágd le, az alsó harmadát hámozd meg. Enyhén sós, cukros vízben párold át 3 percig, majd öblítsd le hideg vízzel. A kihűlt spárgákat vágd ketté, pucolj meg 1 fej vöröshagymát, 2 gerezd fokhagymát, és 1 ág rozmaringot, kakukkfüvet, 20 db koktélparadicsomot és 15 dkg gombát vágj apróra. Dinszteld meg a hagymákat, és add hozzá a felvágott zöldfűszereket. Lisztezett deszkán gyúrj a cipókból négy lapos, ovális lepényt, melyeket sütőpapíron helyezz be a tepsibe. Minden egyes tésztára egyforma mennyiségű paradicsom, gomba kerüljön, majd a focaccia középére a félbevágott spárga menjen. Végezetül locsold meg az egészet a hagymás-zöldfűszeres olajjal. 220 fokos sütőben 15-20 percig süsd. Fejedelmi ízét másnap az irodában is élvezheted!
Sajttal sült póréhagyma
Hozzávalók: 500 g póréhagyma, 120 g ementáli sajt, 5 dl tej, 2 evőkanál olívaolaj, só.
A megmosott hagymát hámozd meg, vágd fel 10 centis darabokra. Egy edénybe tegyél fel 2 dl langyos vízben elkevert tejet, majd amikor gyöngyözni kezd, húzd félre, tedd bele a hagymát, és mérsékelt lángon főzd tovább 20 percig. Reszelj le 40 g ementáli sajtot, a maradékot szeld fel. Olajozz ki egy négyszögletű tűzálló tálat, majd rétegezd bele a póréhagymát és a sajtszeleteket. A felülre kerülő hagymát szórd meg reszelt sajttall, és 20 percre told sütőbe, amit 200 fokra melegítesz elő. Ha aranyszínűre puhult, oszd négy részre, és vidd magaddal másnap, reggelire vagy ebédre.