Főoldal > DIÉTA > A legszuperebb zsírégető ételek minden hónapra

A legszuperebb zsírégető ételek minden hónapra

ételzsírégető
0

Írta:

Vegyél az év minden hónapjában egy egészséges szuperélelmiszet, amelyek különböző tápanyagaikkal hozzájárulnak a szív és az általános egészség megőrzéséhez.

Januárban a narancs kiváló káliumforrás, ami segít a vérnyomás szabályozásában és a szív egészségének megőrzésében. Emellett a benne található C-vitamin megakadályozza edzés után a szabad gyökök kialakulását.

Februárban a kelbimbó remek C-vitaminforrás, harcol a betegségek ellen, emellett káliumban és folsavban is gazdag, így hozzájárul az egészséges szívhez, a vérnyomás stabilizálásához és a rák elleni küzdelemhez.

Márciusban a spárga folsava segít csökkenteni a szívbetegségek és egyéb rákos megbetegedések kockázatát, antioxidánsai pedig támogathatják az erek és sejtek egészségét.

Áprilisban a sárgadinnye nagyszerű C-vitaminforrás, amely kutatások szerint segít csökkenteni a ráncok kialakulását és hozzájárul a sima, rugalmas bőr megőrzéséhez.

Májusban az eper az egyik legjobb antioxidáns-forrás, hatékonyan vesz részt a mell- és vastagbélrák elleni küzdelemben.

Júniusban az áfonya gazdag fenolos savakban és antocianinokban, amelyek segítenek a rák és szívbetegségek elleni harcban, emellett javítják az emlékezőképességet is.

Júliusban a cseresznye cianidint tartalmaz, ami csökkenti a gyulladásokat és az izomfájdalmat sportolás után.

Augusztusban a paradicsom tele van likopinnal, ami segít a rák kivédésében, különösen a petefészekrák ellen.

Szeptemberben a brokkoli C-vitaminban és kalciumban gazdag, segít a menstruációs görcsök és fejfájás enyhítésében, szulforafántartalma pedig hozzájárul a mellrák megelőzéséhez.

Októberben a sütőtök jó rostforrás, jót tesz a vércukorszintnek, a magas káliumtartalma védi a szívet, luteintartalma pedig a látásra van jótékony hatással.

Novemberben az édesburgonya kiváló béta-karotinforrás, ami hatékony a mellrák ellen, valamint sok C-vitamint és egészséges rostot tartalmaz.

Decemberben a kelkáposzta rengeteg karotinoidot tartalmaz, csökkenti a különböző rákos megbetegedések kockázatát, normalizálja a vérnyomást és védi a csontokat.


További cikkeink a témában