Főoldal > DIÉTA > Ez a 10 legjobb B12-vitamin forrás

Ez a 10 legjobb B12-vitamin forrás

B12-vitaminforrás
0

Írta:

A B12-vitamint ezek az élelmiszerek tartalmazzák a legtöbbet.

A B12-vitamin krónikus hiánya súlyos következményekkel járhat a szervezet számára, különösen az agy és az idegrendszer egészségére. Fontos, hogy bármilyen diétát követsz, gondoskodj a megfelelő vitaminbevitelről , mert enélkül könnyen árthat a szervezeted. Az alábbiakban felsoroljuk a 10 legjobb B12-vitamin forrást:

1. Szardínia: 200 gramm szardínia a napi B12-vitamin szükséglet 338%-át biztosít, ráadásul gazdag D-vitaminban, szelénben, foszforban, fehérjében, omega-3 zsírsavban és kalciumban.

2. Lazac: Csak 150 gramm lazac elfogyasztásával a napi B12-vitamin szükségleted 236%-át fedezheted. Emellett szelénnel, jóddal, foszforral, és számos B-vitamin formában is gazdag.

3. Tonhal: Egy 150 grammos adag tonhal 111%-át biztosít a napi B12-vitaminnak, és számos ásványi anyagot is tartalmaz, amelyek támogatják az immunrendszert.

4. Tőkehal: Egy 150 grammos adag tőkehal 109%-kal járul hozzá a napi szükséglethez, ráadásul kiváló forrása a jódnak és omega-3 zsírsavnak is.

5. Bárány: A 150 gramm bárányhús 105%-os B12-vitamintartalommal bír, emellett antioxidáns hatású is.

6. Fésűkagyló: 150 gramm fésűkagyló fedezi a B12-vitamin napi szükségletének 104%-át, és gazdag számos ásványi anyagban.

7. Garnélarák: A tenger gyümölcsei közül az egyik legjobb forrás 150 gramm garnélarák 78%-át biztosítja a napi szükségletnek.

8. Marha: Csak 150 gramm marhahús 60%-át fedezi a B12-vitamin napi szükségletének, és kitűnő fehérje- és vasforrás.

9. Joghurt: Egy pohár joghurt 38%-át biztosít a napi B12-vitamin szükségletnek, remek nassolnivaló.

10. Tej: Mindössze 150 ml tej 23%-nyi B12-vitamin szükségletet fedez, emellett jó jód-, szelén-, kalcium- és C-vitamin forrás is.


További cikkeink a témában