Így készíts müzliszeletet házilag.
A müzliszelet igazi energikus nasi lehet, amely kisebb helyen elfér és akár egy főételt is helyettesíthet. Azonban a boltokban kapható típusok közül sok túl sok cukrot tartalmaz, ami megterheli a szervezetet. Az egészséges alternatíva érdekében érdemes otthon készíteni a müzliszeletet.
A hozzávalók kiválasztása a fantáziádra van bízva: aszalt gyümölcsök, datolya, alma- vagy banánchips, étcsoki, és különböző diófélék – mint például dió, mandula vagy kesudió – mind remek választások lehetnek.
A gabonafélék és magvak hozzáadása szintén növeli az ízeket. A készítés során használd a mézet, agavé szirupot, barna cukrot és citromlevet az összetevők összeragasztásához.
A recept: 1. Keverd össze a dióféléket, gabonadarabkákat és aszalt gyümölcsöket. 2. Olvaszd meg egy kis vajat, majd adj hozzá mézet, barna cukrot és citromlevet. 3. Karamellizálás után keverd bele a többi hozzávalót. 4. Kenj egy tálcára sütőpapírt, majd terítsd rá a pépet. 5. Takard le alufóliával és nyomd meg, majd 20 perc múlva vedd le. 6. A megszáradt masszát szeleteld fel.
A sütőben való elkészítéshez a mézet, agavé szirupot és vajat össze kell keverni, majd a többi hozzávalót is hozzáadni. A masszát egy sütőpapírral letakart sütőlemezre simítva, 100 fokon szárítsd ki. Ezután hagyd kihűlni, és már szeletelheted is!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |