Főoldal > MAGAZIN > Durva baktériumtelepek – tisztítsd meg őket!

Durva baktériumtelepek – tisztítsd meg őket!

bacilusbaktériumbaktériumtelepfertőzésháztartáskoszpiszoktakarításveszélyveszélyes
0

Írta: and

Vannak olyan mindennapi tárgyaink, amiket nem pucolgatunk nyakra-főre, mert egyszerűen elfelejtődnek a takarítás szempontj&aacute

Vannak olyan mindennapi tárgyaink, amiket nem pucolgatunk nyakra-főre, mert egyszerűen elfelejtődnek a takarítás szempontjából. Pedig jó ötlet beépíteni a heti programodba ezeknek a fertőtlenítését is, mert jóval több kórokozó tapad meg rajtuk, mind gondolnád!

A legdurvább baktériumtelepek…
A sminkecseteid

Bizony, akkor is, ha csak te használod őket nap mint nap! Amint a sminktáskád alján várják a következő akciót, telemennek mindenféle sminkmaradvánnyal és bacival, nem csoda, hogy olykor akár pattanásos is lehetsz emiatt, hiszen ezeket utána felviszed a bőrödre a következő használattal. Erre nem is gondoltál? Elő a babasamponnal és a langyos vízzel, frissítsd fel a make-up cuccaidat!

A klaviatúrád

Nem csak városi legenda, hogy az irodai asztalod koszosabb lehet, mint a WC-deszka, ez egy angol felmérés eredménye. Megijedtél? Elég belegondolnod, hogy hányszor eszel-iszol, kened be a kezed kézkrémmel, mész ide-oda, majd érinted meg a billentyűzetet! Vannak speciális tisztító sprayk, direkt erre, de szintén megteszi egy alkoholos kendő is – péntekenként szaladj végig rajta, és az egérről se feledkezz meg!

bakterium2.jpg ()

A pénztárcád

Mivel a pénzt annyian fogdossák, ezek a kórokozók aztán megtelepedhetnek a tárcádban is. Minden új szezonban, amikor kiüríted a papírokat, ott maradt blokkokat, szaladj végig egy alkoholos kendővel a belsején.

A telefonod

Minden kis négyzetcentimétere nagyjából 4000 baktériumot tartalmaz, ami azt jelenti, hogy még a cipőtalpadnál is koszosabb! Ráadásul napjában rengetegszer az arcunkhoz, a szánkhoz emeljük! Nem arra próbálunk buzdítani, hogy parázz rá, mennyi kórokozó van a környezetedben, de nem árt, ha a telódat hetente egyszer áttörlőd. Vannak olyan kendők, amikkel elektronikai kütyüket tisztíthatsz meg, és bármikor bedobhatsz egyet-kettőt a táskádba a praktikus, egyesével csomagolt változatból.

Fotó: Profimedia – Red Dot

A teljes cikket keresd a Wellness magazin legfrissebb számában!


További cikkeink a témában

proteinrecept

A tökéletes protein shake receptje

Írta:
0

Csapvíz és proteinpor? Ugyan! Ha igazán ütős edzés utáni italt kevernél, egy sima fehérje shake helyett inkább egy fincsi protein smoothie-ban gondolkodj, ami nemcsak isteni frissítő, de még az alakformálásban is a segítségedre lesz.

Kövess Facebook-on!
X