Főoldal > PSZICHÉ > 3 lépés, amit meg kell tenned a sikerért

3 lépés, amit meg kell tenned a sikerért

0

Írta: and

1. Mondj nemet a negatív gondolatokra! A sikertelenség sokszor elkedvtelenít, főleg, ha sorozatban érnek minket a negatív hatások. A pesszimista gondolkodásmód azonban tovább generálja a sikertelenségeket, és nem hagyja kiteljesedni a jó gondolatokat. Próbáld meg kikapcsolni magadban a rossz elképzeléseket, ne hagyd, hogy eluralkodjanak rajtad. Nem sikerült valami? Sebaj, rázd meg magad, és lépj tovább, […]

1. Mondj nemet a negatív gondolatokra!

A sikertelenség sokszor elkedvtelenít, főleg, ha sorozatban érnek minket a negatív hatások. A pesszimista gondolkodásmód azonban tovább generálja a sikertelenségeket, és nem hagyja kiteljesedni a jó gondolatokat. Próbáld meg kikapcsolni magadban a rossz elképzeléseket, ne hagyd, hogy eluralkodjanak rajtad. Nem sikerült valami? Sebaj, rázd meg magad, és lépj tovább, nézz előre! A pozitív gondolkodás növeli az önbizalmat, ezáltal minden helyzetet magabiztosabban és kiegyensúlyozottabban tudsz majd kezelni – így a sikerek sem kerülnek el.

shutterstock_53688739.jpg ()

2. Lépésről lépésre haladj!

A nagy cél helyett tűzz ki apróbb részcélokat, amelyek elérése közelebb vezet a végső célhoz. Ezek az apró sikerélmények magabiztossá tesznek, és nem veszik el a kedvedet a küzdelemtől. Fontos, hogy reális, megvalósítható vágyaid legyenek, amelyek teljesítésére képesnek érzed magad. Ha elakadnál az utadon, nyugodtan kérj tanácsot számodra fontos emberektől, akik megerősítést és motiváló támogatást adhatnak számodra.

 

3. Koncentrálj az apróságokra is!

A céljaid elérése attól függ, hogy hogyan kezeled a helyzeteket, amik az utadon szembejönnek veled. Igyekezz aggódás és pesszimizmus nélkül kezelni a nehézségeket, próbálj mindig ura lenni a helyzetnek. Az apró sikerek is eredmények, amelyeket értékelni kell, hiszen ezek is motiváló tényezők. Jegyezd le azokat a történéseket, amik segítettek, és amik esetleg hátráltattak a célod elérésében. Memorizáld azt is, hogy hogyan oldottad meg a felmerülő problémákat, hogyan reagáltál bizonyos helyzetekre – így legközelebb könnyebb dolgod lesz, és már rutinosan tudod kezelni az esetleges gondokat.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X