Főoldal > PSZICHÉ > Töltődj fel hét nap alatt!

Töltődj fel hét nap alatt!

0

Írta: and

Első nap: a zene az kell Sokat idegeskedsz? Amikor teheted, hallgasd a kedvenc számaidat. Mindegy melyik zenei irányzat áll közel hozzád, a lényeg, hogy amikor feszült vagy, először az mp3-lejátszód után nyúlj! A Marylandi Egyetem kutatásaiból kiderült, az általunk kedvelt muzsikák hallgatása ellazítja a véredényeket, és fokozza a véráramlást is. Nem csupán megnyugszol a kellemes […]

shutterstock_55223758.jpg ()Első nap: a zene az kell

Sokat idegeskedsz? Amikor teheted, hallgasd a kedvenc számaidat. Mindegy melyik zenei irányzat áll közel hozzád, a lényeg, hogy amikor feszült vagy, először az mp3-lejátszód után nyúlj! A Marylandi Egyetem kutatásaiból kiderült, az általunk kedvelt muzsikák hallgatása ellazítja a véredényeket, és fokozza a véráramlást is. Nem csupán megnyugszol a kellemes dallamok hatására, de még a szívednek is jót tesz.

 

 

Második nap: mondd, hogy „om”!

A transzcendentális meditáció csökkenti a vérnyomást, és a szívbetegeknél 47 százalékkal mérsékelheti egy szívroham vagy stroke kialakulásának esélyét. Egy 2009-es tanulmány kimutatta, hogy azok az emberek, akik legalább három hónapon keresztül rendszeresen meditáltak, kevésbé aggodalmaskodtak, ritkán voltak mérgesek, és korántsem voltak olyan lehangoltak, mint azok, akik soha nem próbálták az ellazulásnak ezen formáját.

 

Harmadik nap: tartsd ki a pózt!

A jógagyakorlatok a relaxáció egészen új világát hozhatják el neked, és még akkor is elvégezhetsz néhány ászanát, ha nincs sok időd. Számos irányzat közül választhatsz, elég, ha csak a hatha vagy a bikram jógára gondolunk. Tesztelj le néhányat, és találd meg a megfelelőt!

 

Negyedik nap: nevess többet!

A nevetés valóban a legjobb gyógyír! Tarts egy kis szünetet munka közben, képzeletben élj át újra egy vicces pillanatot, vagy mondj el egy jó viccet a kolleganődnek, esetleg a kedvenc vígjátékodból nézz meg egy rövidebb részt a Youtube-on, és érezd a kacagás nyugtató hatását.

 

Ötödik nap: jöhet a manikűr és a pedikűr!

Több mint hétezer idegvégződés található a kéz-, illetve lábfejünkben, így egy látogatással a manikűrösnél és pedikűrösnél kiűzheted a stresszt a testedből. Ahelyett, hogy magad vesződnél ezekkel a teendőkkel, inkább élvezd, hogy kényeztetnek, és a procedúra közben lazíts, hallgass zenét, tehát használd ki az előnyeit annak, hogy szakértő kezek közé kerültél.

 

Hatodik nap: ha kell, erőltesd a mosolyt az arcodra!

A kutatások azt mutatják, hogy még maga a mosoly, mint egy cselekvési folyamat is stimulálja az agy boldogságközpontját. Még akkor is, ha hamis az a mosoly, egyszerűen a hatására úgy érzed, hogy az élet napos oldalán vagy. Tehát a feladat: minden nap csalj mosolyt az arcodra, olyankor is, ha nehezedre esik, és máris másként szemléled a világot.

 

Hetedik nap: szeretkezz többet!

Számos áldásos egészségügyi hatása van annak, ha gyakran bújsz össze a szerelmeddel, többek közt az, hogy erősíti az immunrendszert és az önbizalmadat is növeli. De a szex emeli az endorfinszintet is, ami fontos ahhoz, hogy maximálisan ellazulj, így még a pihentetőbb alvást is előmozdítja.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X