Főoldal > PSZICHÉ > 9 jellemvonás, amit a férfiak egy barátnőben keresnek

9 jellemvonás, amit a férfiak egy barátnőben keresnek

0

Írta: and

1. Az ideális barátnőnek megvan a maga élete, és abszolút elégedett vele Ez azt jelenti, hogy képes vagy vigyázni magadra, elegendő figyelmet fordítasz a saját stílusod kialakítására, és mindig szakítasz időt arra, hogy együtt lehess a barátaiddal, családoddal. Az utazásaid során keresed a kalandot, az izgalmat. Örülsz az élet apró örömeinek, legyen szó egy ínycsiklandozó […]

1. Az ideális barátnőnek megvan a maga élete, és abszolút elégedett vele

Ez azt jelenti, hogy képes vagy vigyázni magadra, elegendő figyelmet fordítasz a saját stílusod kialakítására, és mindig szakítasz időt arra, hogy együtt lehess a barátaiddal, családoddal. Az utazásaid során keresed a kalandot, az izgalmat. Örülsz az élet apró örömeinek, legyen szó egy ínycsiklandozó desszertről vagy arról, hogy átsétálsz a parkon egy napsütötte délutánon. Egyszerűen nem arra vársz, hogy felbukkanjon a szőke herceg, hogy aztán végre elkezdődjön az életed. Nélküle is teljesnek érzed magad.

2. Az ideális barátnő soha nem teszi meg az első lépést

Erről sokféleképpen vélekednek, de annyi bizonyos, hogy e kérdéskört illetően nem csak egy igazság létezik. Amennyiben tartalmas és biztos kapcsolatra vágysz, megéri kivárni, hogy a kiszemelted kezdeményezzen. Hagyni kell, hogy a férfi férfi legyen: ő tegye meg a kezdő lépést, ő tervezze meg az első randikat. Ez azért lényeges, mert ha a nő az, aki mindig elsőként emeli fel a telefont, és ő invitálja meg a teremtés koronáját, sose fogja megtudni, hogy vajon az úriember igazán érdeklődik- e utána. Ez a szituáció ugyanis kényelmessé válhat a pasi számára. Beléjük kódoltatott a hódítási vágy, és ettől nem szabad őket megfosztani.

3. Az ideális barátnő anélkül sugározza a szexualitást, hogy túl kihívó lenne

Az udvarlás kezdetén a nőnek tartózkodnia kellene minden olyan külső megnyilvánulástól, amely rendkívül túlfűtött. Flörtölnie is csak úgy volna szabad, hogy ne tegyen túl egyértelmű utalásokat a férfinak – elég, ha megcirógatja az alkarját, vagy éppen a térdét. Amikor már komolyra fordul a dolog, és az intimitás is fokozottabb, a különböző szexuális töltetű, apróbb érintések is helyénvalóak.

shutterstock_3252610.jpg ()4. Az ideális barátnő kivárja az első alkalmat

Az első együttlét nagy lépés egy pár életében. Szeretkezés során a nőkben egy oxitocin nevű hormon szabadul fel, amelyről néhány tudós azt tartja, hogy hatására a nők biztonságot nyújtó melegséget és még erősebb kötődést éreznek a szexuális partnerük iránt. Ám ha túl korán kerül sor az első éjszakára, előfordulhat az is, hogy a gyengébbik nem képviselője túl sokat kezd várni a kapcsolattól, amely még alig bontakozott ki a hálószobán kívül. Ha felfújod az új kapcsolat jelentőségét, az is megeshet, hogy a férfi menekülőre fogja. Már ezért is érdemes várni az új pasival való szexre, nem beszélve arról a kellemes izgatottságról, amely körüllengi az első szeretkezést.

5. Az ideális barátnő apró tettekkel is kimutatja gondoskodását

Apró kedvességekkel sokkal inkább kifejezheted az érzelmeidet, mint nagy szavakkal. A lényeg, hogy szívből jöjjenek a figyelmességek, és hogy őszinték legyenek, mert ezzel bizonyítod azt, hogy gondoskodsz róla. Valamint arról is tanúbizonyságot teszel, hogy figyelembe veszed a személyes szükségleteit is. Természetesen ennek visszafele is érvényesülnie kell.

6. Az ideális barátnő a barátja legfontosabb kísérője

Segíts neki, hogy jó színben tűnjön fel a főnöke előtt, nevess a viccein és támogasd lélekben, hogy jól szerepeljen a döntő jelentőségű szituációkban. És ismételten: neki is így kell tennie, ha neked van erre szükséged.

7. Az ideális barátnő soha nem gyakorol nyomást a párjára

Ez talán az egyik legfontosabb pont. A nőnek tartózkodnia kell attól, hogy a nap folyamán több ízben bombázza a kedvesét telefonhívásokkal, e-mailekkel, vagy éppen attól, hogy apró utalásokat hintsen el a közös jövővel kapcsolatban. A pasik csupán élvezni akarják a kapcsolatot, anélkül, hogy folyton ott lebegjen a fejük felett a jövőbeni kötöttség lehetősége.

8. Az ideális barátnő senkitől nem tűri a helytelen viselkedést

Egy igazán jó nő soha nem fogadja el a helytelen viselkedést. A srácok tisztelik az olyan nőket, akik nem engedik, hogy csak úgy megússzák azt, ha rossz fát tettek a tűzre. Ha a férfiember tudja, hogy fennáll a büntetés ténye, hogy nem bánhat úgy a barátnőjével, ahogy kénye-kedve parancsolja, jobban fogja tisztelni a szerelmét, és kevésbé lesz hajlamos megtenni a „tiltott dolgokat”.

9. Az ideális barátnő az ideális pasit választja

Vagyis olyasvalaki után kell kutatnod, aki becsületes és megbízható. Aki minden tekintetben jól bánik veled. Ha valamit megbeszéltek, ő ott lesz, nem ültet fel. A lovagiasság olyan erény, amely sosem megy ki a divatból, érdemes ezt is szem előtt tartani. Emellett az is fontos, hogy a pénzügyek terén is hasonló nézeteket valljatok (hiszen ez az első számú téma, amely parázs vitákat lobbant fel a párok között). “Az ellentétek vonzzák egymást” filozófia híveiként sem árt egy mániákus spórolónak kétszer is meggondolnia, ajánlott-e összeköltözni valakivel, aki szórja a pénzt.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X