Főoldal > PSZICHÉ > Frusztráló e-mailek?

Frusztráló e-mailek?

0

Írta: and

Hogy miért frusztrálóak az e-mailek? A munkavállalók többségét két ok miatt zavarják az elektronikus levelek: ha levelet kapnak, az a baj, ha pedig nem jön újabb e-mail, akkor az okoz problémát. A bejövő levelek végeláthatatlan áradata negatív hatást gyakorol a dolgozók több mint egyharmadára. A levelek megléte, vagy éppen hiánya idegessé teszi az embereket, ezáltal […]

Hogy miért frusztrálóak az e-mailek?
A munkavállalók többségét két ok miatt zavarják az elektronikus levelek: ha levelet kapnak, az a baj, ha pedig nem jön újabb e-mail, akkor az okoz problémát.

A bejövő levelek végeláthatatlan áradata negatív hatást gyakorol a dolgozók több mint egyharmadára. A levelek megléte, vagy éppen hiánya idegessé teszi az embereket, ezáltal fogékonyabbak lesznek a stresszre, és a stressz következtében kialakuló betegségekre. Az elektronikus levél ugyan fantasztikus találmány, de egyre több ember számára okoz nehézségeket. A postafiókban tornyosuló, és folyamatosan érkező levelek ugyanis újabb és újabb feladatot adnak az embernek. Emellett állandóan elérhetőnek és ellenőrizhetőnek érzik magukat, és folyamatos megfelelési kényszer gyötri őket. Aki pedig nem kap legalább félóránként egy-egy új levelet, az pedig amiatt ideges, miért nem érkezik postafiókjába e-mail.

Mi a megoldás?
Igyekezz odafigyelni arra, hogy az e-mailezés ne hatalmasodjon el rajtad. Nem dől össze a világ, ha nem foglalkozol minden percben a levelezéssel, a megkezdett feladatot nyugodtan, koncentráltan végezd el, fél óránként pedig nézd meg a leveleket, különös tekintettel a főnöktől érkezőkre.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X