Főoldal > PSZICHÉ > Olvass az érzelmi megnyugvásért!

Olvass az érzelmi megnyugvásért!

0

Írta: and

Egy új terápiás módszer szerint a brit orvosok egyre gyakrabban rendelik el az önsegítő könyvek olvasását gyógyszerek felírása, vagy a hagyományos beszélgetős terápia helyett azoknak a pácienseiknek, akik enyhe depresszióban vagy szorongásban szenvednek. Az új program ideje alatt a betegek a helyi könyvtárakba járnak, ahol a terapeutájuk által ellenőrzött és javasolt könyveket olvasnak. A gondokkal […]

Egy új terápiás módszer szerint a brit orvosok egyre gyakrabban rendelik el az önsegítő könyvek olvasását gyógyszerek felírása, vagy a hagyományos beszélgetős terápia helyett azoknak a pácienseiknek, akik enyhe depresszióban vagy szorongásban szenvednek.

Az új program ideje alatt a betegek a helyi könyvtárakba járnak, ahol a terapeutájuk által ellenőrzött és javasolt könyveket olvasnak. A gondokkal küzdők olyan jellegű könyveket olvasnak kezelés gyanánt, amelyek megoldásokat tartogatnak a problémáikra. Ilyen címekkel találkozni leggyakrabban: Kerekedj felül a szorongáson;  Önsegítő technikák depressziósoknak; vagy A boldogság kézikönyve.

Ez a megoldás azonban nem mindenkinél használható, az eredmény nagyban függ attól, ki milyen stádiumban van, és ki mennyire fogékony az önsegítő praktikákra. Mindenesetre a felmérések szerint a depressziósok és a szorongásos betegek száma jelentősen csökkent, mióta egyre több orvos alkalmazza a könyveket a tabletták helyett.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X