Főoldal > PSZICHÉ > 10 tuti hangulatjavító tipp

10 tuti hangulatjavító tipp

0

Írta: and

1. Készíts listát a pozitív tulajdonságaidról Gyűjtsd össze és írd fel egy papírra, melyek azok a tulajdonságok, amelyeket a leginkább szeretsz magadban. Ne legyél kemény magaddal, minden apróságot jegyezz fel, a listát pedig tartsd meg, hogy amikor letört vagy, és úgy érzed, senki nem szeret, kéznél legyen, és időről időre bővíteni tudd. 2. Teremts időt […]

1. Készíts listát a pozitív tulajdonságaidról

Gyűjtsd össze és írd fel egy papírra, melyek azok a tulajdonságok, amelyeket a leginkább szeretsz magadban. Ne legyél kemény magaddal, minden apróságot jegyezz fel, a listát pedig tartsd meg, hogy amikor letört vagy, és úgy érzed, senki nem szeret, kéznél legyen, és időről időre bővíteni tudd.

2. Teremts időt magadnak, és csinálj számodra kedves dolgokat

Még ha nagyon be is vagy táblázva, életed menetrendjébe rendszeresen illessz be olyan programokat, aktivitásokat, amikor csak magaddal törődsz, és olyasmiket csinálsz, amik örömet szereznek számodra. Az élet nem csak a munkáról szól, szakíts időt rendszeresen a hobbidra, a családodra, a barátaidra!

3. Mozogj rendszeresen

A mozgás endorfin-, azaz boldogsághormon-termelő hatásáról már biztosan hallottál. Hogy ezt te magad is megtapasztald, igyekezz legalább heti két alkalommal beiktatni valamilyen mozgást az életedbe, hiszen nem csak a testednek, hanem a lelkednek is jót tesz a sport.

4. Bókolj másoknak

Nem csak az érzi majd jól magát, akinek kedveskedsz, hanem téged is magával ragad a kedvesség varázsa: a kimondott pozitívumok és kedves szavak ugyanis elégedettséget és örömöt okoznak.

hangulat2.jpg ()5. Készíts egészséges ételt

Az egészséges táplálkozás kiegyensúlyozottá tesz, valamint feltölti a testet vitaminokkal és energiával. A főzés pedig remek program, amely után élvezettel fogyaszthatod el az elkészített finom falatokat. Ha pedig egészséges, nem hizlaló fogásokat eszel, lelkiismeret-furdalás nélkül falatozhatsz.

6. Látogasd meg fodrászod

Ugyan apróságnak tűnik, de minden nő magabiztosnak és csodálatosnak érzi magát a fodrászszékből felállva egy hajvágás, festés, vagy akár egy egyszerű hajszárítás után. A külső megújulás segít a belső regenerálódásban is, próbáld ki, működik!

7. Gondold át az elmúlt két évedet

Emlékezz vissza, milyen sikereket értél el az elmúlt két évben. Munkahelyi előléptetés, sikeres nyelvvizsga, remek párkapcsolat, eredményes fogyókúra? Ugye, hogy nem egy dologra lehetsz büszke? Az ember hajlamos megfeledkezni ezekről, pedig igazán fontos stratégia a boldogság felé vezető úton a saját sikereink értékelése, és helyén kezelése.

8. Emlékezz a jó dolgokra, amiket mások állítanak rólad

Anyukád szerint remekül főzöl, a barátnőd a te alakodat irigyli, a pasid pedig odavan a vezetési stílusodért? Vésd jól az eszedbe ezeket a dicsérő mondatokat, az ember ugyanis hajlamos megfeledkezni ezekről. Gondolj vissza a három legutóbbi dicséretre, és azokra az emberekre, akiktől kaptad őket, a jövőben pedig igyekezz minél jobban megjegyezni ezeket a kedvességeket.

9. Foglalkozz önmagaddal többet

Gondold át, melyek azok a dolgok, amelyek kimaradtak eddig az életedből, és próbáld meg időt szakítani rájuk. Ha szeretnél jógázni, itt az ideje, hogy kipróbáld. Ha régen voltál masszázson, irány a szalon. De egy kiadós alvás, egy relaxáló fürdő, vagy egy remek könyv is segíthet rajtad.

10. Lélegezz

Hunyd be a szemed és összpontosítsd a figyelmed a jelen pillanatra. Érezd, hogy a belélegzett levegő átjárja a tested, és hagyd, hogy ellazuljon minden porcikád. Nem te vagy az, akinek meg kell oldania a világ összes problémáját, koncentrálj a légzésre, és arra, hogy összhangba kerüljön a tested és a lelked.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X