Főoldal > PSZICHÉ > Így kerülhetsz csúcsformába ősszel!

Így kerülhetsz csúcsformába ősszel!

0

Írta: and

A szeptember amellett, hogy a divat és az iskolások világában új kezdetet jelent, tökéletesen alkalmas arra, hogy egy kicsit összeszedd magad. Használd ki a nyugisabb napokat, gondold át a nyár történéseit és kezdd tiszta lappal az őszt! Rend a lelke mindennek Ahogy kívül, úgy belül – tartja az ősi mondás. Környezetünk nagyban befolyásolja a hangulatunkat, […]

A szeptember amellett, hogy a divat és az iskolások világában új kezdetet jelent, tökéletesen alkalmas arra, hogy egy kicsit összeszedd magad. Használd ki a nyugisabb napokat, gondold át a nyár történéseit és kezdd tiszta lappal az őszt!

Rend a lelke mindennek

Ahogy kívül, úgy belül – tartja az ősi mondás. Környezetünk nagyban befolyásolja a hangulatunkat, lelkiállapotunkat. Úgy érzed eluralkodott a káosz az életeden és nem látod át a feladataidat? Vess egy pillantást a lakásodra, asztalodra, munkakörnyezetedre! Ha ott is hasonló áldatlan állapotok uralkodnak, érdemes egy nagy őszi takarításba, szelektálásba fognod! Így nemcsak rengeteg nem kívánatos lomtól szabadulhatsz meg, de amint áttekinthetőbbé válik a környezeted, a belső, régóta frusztráló lelki problémáidra is hamarabb fogsz megoldást találni. Ne akarj mindent egyszerre elvégezni, indulj el szobáról szobára, nézd át a dolgaidat, merülj el az emlékekben. Amihez kellemetlen érzések kötődnek, vagy régóta tartogatod, mondván, hogy valamire csak jó lesz, válj meg tőle nyugodt szívvel! Válogasd át a ruháidat, tedd külön kupacba, amiket nem szeretsz, már rég nem jó vagy legalább egy éve fel se vettél. A használható darabokat vidd el a Vöröskereszthez vagy add oda egy helyi jótékonysági szervezetnek. Szerezz be vállfákat, rendezd a ruhatárad úgy, hogy átlátható legyen számodra. Érdemes a bevált szereléseket egymás mellett tárolni, így ha nem jön az ihlet a reggeli rohanásban, lesz hova nyúlni egy tuti összeállításért. Egy jó nagy lomtalanítás után érzelmileg is sokkal kiegyensúlyozottabb leszel!

shutterstock_41550052.jpg ()Rendezd a kapcsolataidat!

Régóta húzódó konfliktusok, évek óta cipelt terhek – sajnos mindenkinek kijut belőlük. Sokkal jobban fogod érezni magad és egészséged is meghálálja, ha igyekszel a problémás helyzeteket viszonylag hamar rendezni. Állj ki magadért és mond meg udvariasan, ha megbántottak vagy nem érzed igazságosnak az elbánást. Nagymértékben csökkentheted a mentális stresszt, ha úgy tudsz kijönni egy szituációból, hogy nem marad benned tüske. Gondold át, milyen emberek játszanak fontos szerepet az életedben, kik azok, akikhez pozitív, illetve negatív érzelmek fűznek. A negatív listásoknál megtettél mindent, hogy a kapcsolat jobb legyen? Írd össze, mit kellene máshogy tenned! Azokat az embereket, akikkel mindig rossz szájízzel találkozol, nyugodtan felejtsd. Engedd el a rossz emlékeket!

Tűzz ki új célokat!

Iskolás korunkban természetes volt, hogy az új tanévre új célokat, terveket kovácsoltunk. Folytasd ezt az igen hasznos hagyományt! Bonts az életedet különböző területekre – karrier, család, párkapcsolat, egészség – és gondolt át, mi változott az utóbbi időben, mennyire vagy elégedett, és mi hiányzik még. Írd össze, mit szeretnél egy-egy területen elérni hosszú távon (mondjuk 5 év távlatában) és mit tudsz ennek érdekében egy éven belül megvalósítani. Tűzz ki kisebb-nagyobb célokat! Fontos, hogy ne írj össze 20 vágyott dolgot, mert akkor garantáltan frusztrált leszel. Emelj ki maximum hármat és fókuszálj ezekre. Tanulj valami újat – nyelvet vagy mozgásformát, vagy válts öltözködési stílust. Mindegy, csak olyasmibe kezdj, amit reálisan be tudsz illeszteni az életedbe. Ha tudod, miért dolgozol, több lehetőség fog megtalálni!

A fejlődési rendellenességek könnyen megelőzhetők Elevit magzatvédő vitaminnal!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X