Főoldal > PSZICHÉ > Tervezd meg hálódat a Feng Shui szellemében

Tervezd meg hálódat a Feng Shui szellemében

energiafeng shuihálószobaharmóniapraktika
0

Írta: and

Optimalizáld az energiákat A Feng Shui egy ősi kínai filozófia, mely összehangolja, kiegyensúlyozza a természeti erők energiát a jobb élet, a boldogság és a harmónia érdekében. A Feng Shui nem állandó, évről-évre, napról-napra változik, így nem mindegy, hálód mely égtájra esik, vagy milyen az energetikája – mondja Szilvásy Judit, Feng Shui szakértő. A hálószoba a […]

Optimalizáld az energiákat

A Feng Shui egy ősi kínai filozófia, mely összehangolja, kiegyensúlyozza a természeti erők energiát a jobb élet, a boldogság és a harmónia érdekében. A Feng Shui nem állandó, évről-évre, napról-napra változik, így nem mindegy, hálód mely égtájra esik, vagy milyen az energetikája – mondja Szilvásy Judit, Feng Shui szakértő.

A hálószoba a lakás azon része, ahol életed egyharmadát töltöd, ezért itt jobban oda kell figyelned az energiák változására.  Ez a szoba a nyugodt alvás, a meghitt szeretkezés szentélye, így a lakás legintimebb és legjobban elkülönített részének kell lennie.

Áramoltasd megfelelően a Chi-t

 A Feng Shui filozófia a lakást élőnek tekinti, melynek ugyanolyan lelke van, mint az embernek és saját otthonhoroszkóppal is rendelkezik. A cél érdekében minden esetben szükséges a szoba pontos tájolása, ám ehhez fordulj egy szakemberhez, aki iránytű segítségével meghatározza azokat az égtájakat, melyek segítenek az életenergia megfelelő cirkulálásában.

Teremts élő harmóniát

feng2.jpg ()Ha szeretnél kellemes atmoszférát és intenzív szexuális életet, igyekezz úgy kiválasztani a különféle kiegészítőket, hogy azok nyugodt légkört biztosítsanak, és pozitív irányba befolyásolják a párkapcsolati energiákat. A természetes fény kiváló Feng Shui energiaforrás, ám ennek elveit követi egy hagyományos gyertyafény is, hisz kisimítja a nap keménységét.

A szobaszökőkutak, az akváriumok és a csobogók használata tilos, ezek ugyanis aktivizálják az energiákat, és nem biztosítanak békés álmot sem – vélekedik szakértőnk.
Bánj óvatosan az élő virággal, mely csak nappal termel oxigént, míg éjszaka ezzel táplálkozik, ezért sötétben alváskor elszívja a levegőt előled. A szobanövények hegyes levelei sértik az aurát és fáradt kelést eredményeznek, ezért válassz helyettük kerek levelűeket.
Távolíts el a hálóból minden elpusztult, kiszáradt virágot, mert az elhasznált energia nem tesz jót a szerelmi életnek.

Játszótér a szenvedélyért

Az élénk színű ágyneműk, ágytakarók növelik ugyan a szexuális aktivitást, ám alvásidőben az intenzív és provokatív színek megzavarják a relaxálást. Kerüld a vad és élénk mintákat, válassz inkább lágy pasztellszíneket, vászon anyagokat.

Illatozó hangulat

A partnereddel való fizikai kapcsolatot elmélyítheted színes teamécsesek, gyertyák és füstölők segítségével. Ha szeretnél hosszútávon is boldog párkapcsolatot, helyezz az éjjeliszekrényekre rózsaszín üveggyertyákat, vagy korall színű mécseseket, melyek az összetartozást és a hűséget szimbolizálják.

Wellness Cafe tipp:
Szerezz be 2 különálló jin-jang gyertyát, melyek meggyújtás után egybeforrnak és égesd őket napi 10 percig.

Űzd ki a negatívumokat

A hálóban rossz helyre tett tükör akár még hűtlenségre is késztetheti az ott alvó párt, és ha az ágyban fekve látod magad benne, nyugtalan alváshoz vezet. A tv, a DVD, a hifi olyan elektromágneses mezők, melyek gátolják a Chi szabad áramlását, valamint kedvezőtlen hatást gyakorolnak az alvásra, a szexuális életre.

Wellness Cafe tipp:
Fontos tudnod, hogy az elalvás előtti sok tévézés depressziót okozhat, ezért ne tedd a hálószobába, mert erre hajlamosít, üvege pedig tükörként működik.

Szerelmes fekhely

Az ágy legyen mindig három oldalról körbejárható, a Feng Shui szakértő kiszámolja neked a legjobb irányt, hogy az energiák a legnyugodtabb pihenést szolgálják. Ágyad helyzete mindig tegye lehetővé, hogy minél nagyobb teret láss az ágyadból fekve, mert annál kellemesebben érzed majd magad. Az ágy a szoba uralkodó pozíciójában legyen, és fontos, hogy lásd az ajtót, így biztonságban pihenhetsz. Támlája soha ne legyen közvetlenül az ajtó mellett, mert rossz energiákat eredményez és lehetőleg semmit se pakolj alá, hogy a Chi szabadon tudjon áramolni. Kerüld a különálló matracokat, melyek kettőtök közt ellentéteket szülhetnek.

Páros képek

A hálószobában nem szerencsés – mondja szakértőnk – ha a családról vagy a gyermekről helyezel ki képeket. A háló csak a pároké, ezért igyekezz olyan festményeket, fotókat a falra tenni, melyek derűt és harmóniát sugallnak. Harcjeleneteket ábrázoló fotók használata tilos.

Wellness Cafe tipp:
Kerüld a tengert ábrázoló képet, mert a víz alámossa a párkapcsolatot.

Nyugtató színek

A falszín kiválasztásánál legfőbb szempont, hogy jin energiákat testesítsen meg, ezért fesd meleg színűre, mely kapcsolatodban a kötődést jelképezi. A hideg színek (kék, zöld) mellé válassz kiegészítőként meleg árnyalatokat, például a kékhez pinket, a zöldhöz sárgát.
A barna, a fehér falakhoz párosíts színes párnákat, lágy anyagú függönyöket, és bolyhos szőnyegeket, melyek nyugtatják az energetikai szintet.

Wellness Cafe tipp:
Egy pipacsmintás lapfüggöny fellobbantja köztetek a szenvedély tüzét.

Szakértőnktől itt kérdezhetsz: http://www.fengshui.hu/

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X