Főoldal > PSZICHÉ > Újulj meg lelkileg is tavasszal!

Újulj meg lelkileg is tavasszal!

agykontrollcsaládállításKineziológiamegújulástavasz
0

Írta: and

Régóta húzódó allergia, kedvtelenség vagy stresszes életmód – mind olyan problémák, melyek nagyban befolyásolják teljesítőképességedet és hangulatodat. Ma már szerencsére rengeteg izgalmas módszer áll rendelkezésedre, ha lelki egészséged szeretnéd helyreállítani vagy fenntartani. Kineziológia, a gyógyító érintés Ez a holisztikus, testre és lélekre egyaránt ható gyógymód, az energiarendszer kiegyensúlyozásával biztosítja az egészséget. A kineziológia szó szerint […]

Régóta húzódó allergia, kedvtelenség vagy stresszes életmód – mind olyan problémák, melyek nagyban befolyásolják teljesítőképességedet és hangulatodat. Ma már szerencsére rengeteg izgalmas módszer áll rendelkezésedre, ha lelki egészséged szeretnéd helyreállítani vagy fenntartani.

Kineziológia, a gyógyító érintés

Ez a holisztikus, testre és lélekre egyaránt ható gyógymód, az energiarendszer kiegyensúlyozásával biztosítja az egészséget. A kineziológia szó szerint a test mozgásának tanulmányozását jelenti. Egyik alkalmazási területe éppen ezért a humánkineziológia, mely az állóképességgel, erőnlétfejlesztéssel foglalkozó ága a sporttudománynak. Alternatív gyógymódként való alkalmazása egy amerikai csontkovács, dr. George Goodheart ’60-as évekbeli felfedezésén alapul. Goodheart tapasztalat szerint az izomfájdalomért nem csak a görcsös izom, hanem annak tónus nélküli ellenpárja is felel.

A kezelésen a kineziológus izomteszteléssel, mint biofeedback-el deríti fel a jelenlegi probléma gyökerét. A kinyújtott kar izomválaszait vizsgálva, a kezelést végző szakember azonosítani tudja a jelenbeli probléma múltbeli gyökerét, és a megfelelő módszert kiválasztva feloldja az energia blokkot. Negatív élményre ugyanis izmaink elgyengüléssel, pozitívra pedig ellentartással válaszolnak. A módszer a régi, olykor elfeledett, de feldolgozatlanul maradt tapasztalatok mai napig tartó befolyásoló erejét veszi alapul. A stressz, különböző traumák, helytelen gondolkozási mechanizmusok feloldásával helyreáll az energetikai egyensúly, mely beindítja a test öngyógyító mechanizmusait.

A kineziológia egyben hatékony személyiségfejlesztő módszer is: segít, hogy jobban megismerd magad és képességeidet. Hatásos lehet többek között szorongás, dizlexia, tanulási problémák, stressz, alvászavarok, allergiák, megelőzés esetén vagy betegségek kiegészítő terápiájának részeként.

Wellness Cafe tipp: Jágerné Bakos Gyöngyi kineziológus (bakos.gyongyi@gmail.com), www.banfiandrea.hu

ujuljmegcikk.jpg ()Agykontroll, a gondolatok ereje

A Silva-féle agykontroll már évek óta hódit hazánkban is. A módszer segít, hogy agyunkat hatékonyabban használhassuk és sikeresebben szálljunk szembe a problémákkal. A technika segítségével negatív gondolatainkat pozitívvá alakítva szinte programozni tudjuk az elérni kívánt célt. Minden sikerhez, legyen szó betegségből való gyógyulásról, vagy munkahelyi diadalról, elengedhetetlen a pozitív hozzáállás. A foglalkozásokon ennek kialakításához tanulhatunk tippeket és módszereket. 

Az agykontroll szintén fontos része a relaxáció, mely úgynevezett alfa állapotban való ellazulást jelent. Így könnyebben leküzdhetővé válik a stressz és a kimerültség, az immunrendszer pedig újra csúcsformában tud működni. A módszer segíthet alvászavarok leküzdésében, döntéshozatalban, céljaid hatékony elérésében, de még vizsgaidőszak alatt is társad lehet. Speciális gyakorlatokkal fejlesztve a memóriádat, a tananyagot is könnyebben sajátíthatod el.

Wellness Cafe tipp: www.agykontroll.hu

Hellinger-féle családállítás

A Bert Hellinger által kidolgozott terápia családi problémák esetén jelenthet megoldást. A család egy rendszert képez, így közérzetünket, hangulatunkat nem csak saját életünk történései befolyásolják. A Németországból hódító útjára indult családállítás újszerűen ötvözi a pszichoterápia, a családterápia és a pszichoanalízis módszereit és sok esetben látványos eredményeket ér el. Segít, hogy a nehézségeinket rendszerben tudjuk szemlélni és így esélyt ad arra, hogy más szemszögből is megvizsgáljuk saját problémáinkat. Testi, lelki betegségek eddig rejtett okára derülhet fény a terápiás alkalmakkor, éppen ezért fontos, hogy, ha felkeltette érdeklődésedet a módszer, lehetőleg pszichológus végzettségű, elismert szakemberhez fordulj.

Wellness Cafe tipp: www.angstermaria.hu, www.hellingerintezet.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X