Főoldal > PSZICHÉ > 5 biztos tipp párkapcsolati problémáid megoldására

5 biztos tipp párkapcsolati problémáid megoldására

krízismagánéletpárbeszédpárkapcsolatprobléma
0

Írta: and

Ha úgy érzed, valami nem működik jól a párkapcsolatodban, de szeretnéd helyrehozni, tegyél ellene. Manapság a fiatalok hajlamosak a könnyebb utat választani és inkább feladni a kapcsolatot, mint tenni érte. Igaz, ez utóbbi nehezebb, de ha már van egy jól kialakult kapcsolatod, megéri. Ne félj a párbeszédtől Ha a kapcsolatod nem tökéletes és felmerül egy […]

Ha úgy érzed, valami nem működik jól a párkapcsolatodban, de szeretnéd helyrehozni, tegyél ellene. Manapság a fiatalok hajlamosak a könnyebb utat választani és inkább feladni a kapcsolatot, mint tenni érte. Igaz, ez utóbbi nehezebb, de ha már van egy jól kialakult kapcsolatod, megéri.

Ne félj a párbeszédtől

Ha a kapcsolatod nem tökéletes és felmerül egy probléma, ne menekülj el, hanem beszéld meg a pároddal és közösen találjatok megoldást. Fontos, hogy abban a pillanatban, amikor elkezded érezni, hogy valami nem tökéletesen működik, ne gondolkodj sokáig azon, fel merd-e hozni a témát kedvesednek. Minden egyes probléma megoldásának alapja a kommunikáció, vagyis a megfelelő párbeszéd. Ezért ne halogasd felvetni a problémát, mert ha sokáig csak magadban rágódsz, a másik észre fogja venni rajtad, hogy valami nincs rendben és lehet, hogy akkor már késő lesz.

Minden nap egy új kihívás

Egy párkapcsolat kezdetén, az első pár hónapban vagy évben még minden szépnek és jónak tűnik. A szerelem vak, ezért észre sem veszitek, ha valami probléma felmerül. Az idő múltával azonban világosabb lesz a kép. Tartsd szem előtt, hogy egy kapcsolatért mindig meg kell dolgozni, ahogy szexuális, úgy lelki téren is. Ez az igazi kihívás, ettől lesz erősebb a szerelmetek. Ezért fontos, hogy megbeszéljétek, ha úgy érzitek, ellaposodott a kapcsolatotok, de szeretnétek együtt maradni, tegyetek érte.

probl2.jpg ()Egyenként könnyebb

Fontos, hogy ne hagyd felgyülemleni a problémákat, amiket úgy gondolsz, megoldódnak maguktól, mert hidd el, nem fognak. Talán igen, de akkor jön egy újabb apróság, és ha nem egyenként oldjátok meg a felmerült gondokat, később veszekedés keretében fogod a másik szemére vetni mindazt, amiről addig magadban rágódtál. Ahogy a tanulás és a munka, úgy a párkapcsolat terén is könnyebb egyszerre egy feladatra koncentrálni. Ezért ne félj megbeszélni akár egy kis apróságnak tűnő problémát sem a másikkal.

Két félen múlik minden

A megoldás azonban mindkettőtökön múlik. Ezért fontos a párbeszéd, hiszen ez az alapja mindennek. Gondolj csak bele, ha a másik fél nem tudja, hogy magadban mit gondolsz, nem is tud változtatni. Tisztázd vele, hogy nem akarsz szakítani, csak megoldani a felmerült gondokat. Ha már megbeszéltétek, hogy megpróbáljátok megoldani a problémákat, fontos, hogy mindketten tegyetek érte. Egy kapcsolat két emberen múlik mind a jó, mind a rossz időszakokban. Ne feledd el, megéri! A szerelem előbb-utóbb mindenkivel el fog múlni, lesznek hullámvölgyek a kapcsolatotokban, ezért ha az jól működik és alapvető problémák nincsenek, amiket ne lehetne megoldani, tegyetek érte. Közösen könnyebb, mint egyedül.

A krízisen túl

Miután megbeszéltétek és mindketten azon vagytok, hogy helyrehozzátok kapcsolatotokat, ez az igyekezet meg is fogja erősíteni azt. Jobbá és ezáltal szorosabbá válik viszonyotok, mert érezni fogjátok annak a lehetőségét, hogy el is veszíthetitek egymást. Ne feledd, egy kapcsolatért minden nap tenni kell. Most nem azért, hogy megszerezd, hanem, hogy megtartsd és megmentsd jól kialakult párkapcsolatodat.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X