Főoldal > PSZICHÉ > 5 új módszer, hogy működjön a kapcsolatod

5 új módszer, hogy működjön a kapcsolatod

aktuslazításmagánügypárkapcsolatprobléma
0

Írta: and

Legyél te az első! Azoknak az embereknek, akik azzal töltik a szabadidejüket, hogy jobban érezzék magukat, boldogabb kapcsolataik vannak, mint azoknak, akik a partnerük igényeit saját maguk elé helyezik. Ha a saját érdeklődési területeidet fejleszted (főzni, vagy idegen nyelvet tanulsz), akkor többet tudsz majd ezekből átadni a párodnak is. A köztetek lévő kapocs pedig erősödni […]

Legyél te az első!

Azoknak az embereknek, akik azzal töltik a szabadidejüket, hogy jobban érezzék magukat, boldogabb kapcsolataik vannak, mint azoknak, akik a partnerük igényeit saját maguk elé helyezik. Ha a saját érdeklődési területeidet fejleszted (főzni, vagy idegen nyelvet tanulsz), akkor többet tudsz majd ezekből átadni a párodnak is. A köztetek lévő kapocs pedig erősödni fog, mivel új érdeklődési köröket osztasz meg mélyebben a másikkal.

szexcikk.jpg ()Gyors együttlétek

A gyors együttlétek talán nem tűnnek túl romantikusnak, de a rövid, pörgős, szenvedélyes aktusok megerősítik a köztetek lévő köteléket, mivel ilyenkor a tested dopamint és oxitocint bocsát ki magából, két vegyi anyagot, amelyek kiváltják az érzelmi kötődést. Ha rendszeresen éltek nemi életet, azzal aktiváljátok ezeket a vegyületeket, akár orgazmus nélkül is.

Feküdj le mérgesen aludni!

Amerikai kutatások kimutattál, hogy az emberek gyakran képesek álmukban megoldani a problémáikat.  Éppen ezért az sem baj, ha dühösen fekszel le aludni. Amikor ugyanis alszunk, az agyunk átrendezi az emlékeinket, és összekombinálja a régi asszociációinkat az új ötletekkel, így másnap könnyebben dolgozunk ki megoldásokat a problémáinkra.

Tartsd tiszteletben a kapcsolatod magánügyeit!

Amikor veszekedtek a kedveseddel, ezt nyilvánosan teszitek? Azok a párok, akik kiteregetik a szennyesüket a közösségi oldalakon, mindenkit irritálnak (főleg, ha 40 albumnyi fotóval próbálják közben bizonyítani a szerelmüket). Passzív-agresszív viselkedésre utal a másik online kikezdése, ahelyett, hogy szemtől-szembe beszélnétek meg a problémáitokat. Óvd a kapcsolatodat, ne legyetek nyitott könyv az ismerőseitek számára, így ugyanis sokkal jobban sérül a köztetek lévő intimitás!

Lazíts munka után!

Ha megállás nélkül dolgozol, és a munkát sokszor hazaviszed, akkor nem különül el a magánéleti és az irodai szférád egymástól, ez pedig komoly stresszforrás lehet egy kapcsolatban. Jelöld ki a munkád és a szabadidőd közti határt, lefekvés előtt lazíts kicsit a pároddal, ezalatt pedig csak egymással foglalkozzatok.

Ne hagyd lankadni a libidót!

Nem kívánod a szexet? Kattints!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X