Főoldal > PSZICHÉ > 6 tuti stresszűző módszer

6 tuti stresszűző módszer

feszültségfeszültségoldásstresszstresszűzés
0

Írta: and

1. Adakozz! Az önkéntesség jó dolog. Nemcsak azért, mert a rászorulók életét jobbá teheted egy kicsit, hanem a sajátodat is. Az önkéntesek ugyanis bizonyítottan nyugodtabbak, mivel maga az adakozás tudata felszabadítóan hat rájuk. Ha nincs időd például ételt osztani, gyűjtsd össze felesleges ruháidat, játékokat, és add le őket valamelyik gyűjtőhelyen, hogy el tudják juttatni a […]

1. Adakozz!

Az önkéntesség jó dolog. Nemcsak azért, mert a rászorulók életét jobbá teheted egy kicsit, hanem a sajátodat is. Az önkéntesek ugyanis bizonyítottan nyugodtabbak, mivel maga az adakozás tudata felszabadítóan hat rájuk. Ha nincs időd például ételt osztani, gyűjtsd össze felesleges ruháidat, játékokat, és add le őket valamelyik gyűjtőhelyen, hogy el tudják juttatni a rászorulóknak. Valakinek így biztosan jót teszel.

2. Adj rá kakaót!

Ideges vagy? Kapd fel a fejhallgatót, és dobd be a kedvenc zenédet! Lehet az jazz vagy Beyoncé, teljesen mindegy. A zenehallgatás ugyanis csökkenti a vérnyomást, nyugodttá és ellazultabbá tesz, sőt, még a szívednek is jót teszel vele.

3. Főzőcskézz!

A stressz miatt valami édességre vágysz? Próbáld ki a saját készítésű mangós pitét. Ezzel elfoglalod magad a konyhában, ráadásul a mangóban lévő vegyületek nyugtatólag hatnak szervezetedre.

relax2.jpg ()

4. Engedj utat a könnyeidnek!

Ha úgy érzed, mindjárt eltörik a mécses, ne fogd vissza magad. A nők legnagyobb része átesett már egy nyugtató hatású, kiadós síráson, mely után megkönnyebbültek, és jóval nyugodtabbak lettek, mintha magukba fojtották volna indulataikat.

5. Mozogj egy percet!

Nem kell egy óráig izzadnod a konditeremben. Ha épp munkában vagy, akkor is alkalmazhatod ezt a stresszűző trükköt. Állj fel, és mozogj kicsit, ugrálj, nyújts, lélegezz mélyeket. Ez az egyperces intermezzo felveszi a versenyt bármelyik nyugtatóval.

6. Nyomd meg a tenyered!

Ha igazán láthatatlan és gyors stresszűzést akarsz, akkor nyomkodd kb. fél percig a tenyereden a hüvelykujjad és a mutatóujjad közti területet. Ez kifejezetten egy olyan akupresszúrás pont, mely segít ellazulni, és eltakarítani a fejedből a stresszt.

Bűnmentes élvezet – miket rágcsáljunk?

Simán feszesebb!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X