Főoldal > PSZICHÉ > Itt a bikini-szezon? Ne parázz, irány a strand!

Itt a bikini-szezon? Ne parázz, irány a strand!

aggodalombikiniszezonnyárstrand
0

Írta: and

Miért feszengünk? A legtöbben nem vagyunk elégedettek az alakunkkal. Itt egy kicsit túl sok, itt egy kicsit túl kevés van rajtunk, lehetne kicsit kerekebb, laposabb, vagy épp rövidebb, simább, barnább. A villamosmegállóban a plakátokról tökéletes alakú, nagymellű modellek mosolyognak ránk, és valljuk be, kicsit bosszantanak is minket hibátlanságukkal. Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a férfiak […]

Miért feszengünk?

A legtöbben nem vagyunk elégedettek az alakunkkal. Itt egy kicsit túl sok, itt egy kicsit túl kevés van rajtunk, lehetne kicsit kerekebb, laposabb, vagy épp rövidebb, simább, barnább. A villamosmegállóban a plakátokról tökéletes alakú, nagymellű modellek mosolyognak ránk, és valljuk be, kicsit bosszantanak is minket hibátlanságukkal. Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a férfiak is csak azokat a nőket veszik észre, vagy épp csak azokat a nőket veszik „nőszámba”, akik ugyanúgy néznek ki, mint a fürdőruha reklámok boldog és tökéletes fiatal lányai. Épp ezért sokan feszengünk, amikor közeleg a bikini-szezon. De valóban érdemes emiatt aggódni? Tényleg nem érezhetjük jól magunkat a strandon néhány felesleges kiló, vagy tökéletlen bőr miatt? Felejtsd el a parákat!

strandcikk1.jpg ()Senki sem tökéletes

Először is, jobb, ha tudod, a legtöbb plakáton szereplő lány fotóját utólag komoly munka folytán megszépítik, kijavítják a bőrhibákat, nagyobbítanak a mellükön, így a végeredmény, amit látsz, egyáltalán nem a valóságot tükrözi. Senkinek sincs tökéletes alakja, tökéletes bőre és haja. Természetesen jó dolog sportolni, odafigyelni az alakodra, egészségesen táplálkozni, ápolni a bőrödet, a hajadat és a testedet, és törekedni arra, hogy minél csinosabb legyél. Ennek ellenére, ha már hetek óta koplalsz, elájulsz a melegben, minden nap órákat töltesz arcpakolással, bőrápolással, kozmetikussal és hajolajokkal, és még mindig elégedetlen vagy magaddal, lehet, hogy más megoldáshoz kell folyamodnod.

Pozitív önkép

Ha elfogadod, hogy senki sem tökéletes, és hogy minden – az egészséges keretekbe beleférő – trükköt bevetettél a külsőd szépítése érdekében, akkor nincs más hátra, mint hogy összebarátkozz magaddal, és megszeresd a külsődet. Állj a tükör elé fürdőruhában, vagy akár meztelenül, és most az egyszer ne arra koncentrálj, hogy hol van rajtad felesleg, és mi az, amit nem szeretsz magadon, hanem figyelj arra, ami tetszik. Nézd végig magad a strandcikk2.jpg ()fejed búbjától a talpadig, és vedd sorba azokat a dolgokat, amiket szeretsz. Lehet, hogy kicsit narancsbőrös a feneked, de gyönyörű szemed van, csinos bokád, vagy szép, kerek melled. Mindenkin van olyan, ami szép és vonzó.

Irány a strand!

Ha végigvetted az előnyös tulajdonságaidat, irány a stand, és az egyetlen szabály, hogy csak a listádon szereplő pozitív jellemzőkre koncentrálj. Ne gondolj a negatívumokra, csak a gyönyörű bokádra, szemedre, hajadra, vagy bármire, amit vonzónak találtál magadon. Így nyerhetsz annyi önbizalmat, hogy mosolyogva, jókedvűen strandröpizel majd a fiúkkal, gond nélkül labdázol a Balatonban, és jól érzed magad. Ha boldognak és magabiztosnak tűnsz, a férfiak is jobban felfigyelnek majd rád, meglátod. Úgyhogy vetkőzz, és keresd magadon a szépet!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X