Főoldal > PSZICHÉ > Tuti tippek a boldog, nyugodt, magabiztos élethez

Tuti tippek a boldog, nyugodt, magabiztos élethez

boldogságenergiahangulatnyugalom
0

Írta: and

Fuss a busz után! Ha 30 másodpercig sprintelsz, azzal az elkövetkező 90 percre feldobhatod a hangulatodat. Ez hogyan lehetséges? Egy 30 mp-es sprint után a noradrenalin nevű hormon (ami a pozitív izgalmi állapotért felelős) szintje a hétszeresére nő, az endorfiné pedig megduplázódik. Ezért, hogy felpörgesd magad, az edzésed végén sprintelj 30 másodpercig, vagy indulj el […]

Fuss a busz után!

Ha 30 másodpercig sprintelsz, azzal az elkövetkező 90 percre feldobhatod a hangulatodat. Ez hogyan lehetséges? Egy 30 mp-es sprint után a noradrenalin nevű hormon (ami a pozitív izgalmi állapotért felelős) szintje a hétszeresére nő, az endorfiné pedig megduplázódik. Ezért, hogy felpörgesd magad, az edzésed végén sprintelj 30 másodpercig, vagy indulj el később otthonról, ugyanis azonos hatást érhetsz el, ha fejvesztve futsz a busz után.

Énekelj!

Boldoggá tesz, ha egy kórust hallhatsz énekelni? Még boldogabb leszel, ha te magad fakadsz dalra! Amikor énekelsz, gyorsan veszed a levegőt, majd lassan lélegzed ki, ami nyugtató hatású. Ezen kívül a kezdő lélegzetvétellel nagyobb mennyiségű oxigén kerül a szervezetedbe, amitől energikusabbnak érzed majd magad.
vidamcikk1.jpg ()
Egyél tojást!

A tojás remek forrása a stresszűző aminosavnak, a taurinnak. Ez ugyanis segít a szervezetednek megszüntetni a stresszhormon, a kortizol hatását. Így létrejön a valódi “semmi sem állhat az utamba”-érzés. A tenger gyümölcsei szintén kiváló taurinforrások, valamint a gyors eredményhez érdemes kipróbálni a stresszoldó taurin tablettákat is.

Főzd ki a banánhéjat!

A banánhéj olyan összetevőket tartalmaz, amelyek növelik a boldogsághormon, a szerotonin szintjét, így sokkal boldogabb és kiegyensúlyozottabb leszel. Ha megiszod azt a vizet, amiben kifőzted egy banán héját, azzal pont ezt a hatást éred el. Forrald 15 percig a vizet (benne egy banán héjával), majd kortyolj bele, ha lehűlt! Olyan íze lesz, mint a banánízesítésű kamillateának.

Készíts listát!

Minden reggel írd le, hogy mit szeretnél aznap elvégezni, és a nap végén vess számot, hogy mit sikerült ezekből valóban megcsinálnod. Ez segít abban, hogy felmérd, hogy az életed melyik területét hajtod túl magad, mi miatt stresszelsz leggyakrabban. A listázás ahhoz is hozzájárul, hogy összerendezd a gondolataidat és a reakcióidat, így segít nyugodtabbá válnod.

vidamcikk2.jpg ()Szerezz be virágokat!

Ha legelőször egy virágot látsz meg reggel, az energiával tölt fel és feldob az elkövetkező pár órára – a konyhai virágok a leghatékonyabbak ebben. Azonban ne tedd őket egy tál gyümölcs vagy zöldség közvetlen közelébe, mivel ezek előállításához etilén gázt használnak fel, amitől a növények hamarabb elhervadnak.

5 megdöbbentő tévhit a dezodorokról

Öveket becsatolni, irány a tenger!

Így győzd le az allergiát!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X