Főoldal > PSZICHÉ > 5 tipp, hogy a hétköznap is vakáció legyen!

5 tipp, hogy a hétköznap is vakáció legyen!

emlékhétköznapnyárstílusstresszvakáció
0

Írta: and

Nyári szabadságodról visszatérve még inkább elkedvetlenít a hétköznapi rutin, túlhajszoltság? Söpörd félre a mindennapok szürkeségét, és őrizd meg a vakáció frissességét a lelkedben! 1. Lassíts a tempón! Abba a hibába estél, hogy szabadságodról visszatérve 48 órányi tevékenységet zsúfolsz a hétköznapjaidba? Változtass! A legtöbb feladat „megvár”. Nagyobb örömmel és odafordulással oldod majd meg a rád váró […]

Nyári szabadságodról visszatérve még inkább elkedvetlenít a hétköznapi rutin, túlhajszoltság? Söpörd félre a mindennapok szürkeségét, és őrizd meg a vakáció frissességét a lelkedben!

1. Lassíts a tempón!

Abba a hibába estél, hogy szabadságodról visszatérve 48 órányi tevékenységet zsúfolsz a hétköznapjaidba? Változtass! A legtöbb feladat „megvár”. Nagyobb örömmel és odafordulással oldod majd meg a rád váró kihívásokat, ha nem kapkodsz türelmetlenül. Kelj korábban, és nyújtózkodj, majd reggelizz a napfényben! Ebédszünetben piknikelj a parkban. Legyen kéznél kedvenc olvasmányod, így a délutáni, zsúfolt buszon is elkalandozhatsz.

vakaciocikk1.jpg ()2. Mozdulj!

A vakáció alatt szívesen úsztál, kocogtál, kerékpároztál? Attól, hogy munkába jársz, még nem kell berendezkedned egész napos ücsörgésre. A bevált testmozgást érdemes folytatni. Reggel vagy este ússz egyet, vizes hajad még hűsít is. Csatlakozz a városi biciklisták népes táborához a hétköznapokon is. 20 – 30 perc séta, kocogás igazán belefér az estéidbe.

3. Őrizd meg a nyári stílusod!

A lazaság és felszabadultság a hétköznapjaidba is belefér. Viseld bátran strandruhádat vagy lenge pólódat hétköznapi kiegészítőkkel. Lebarnult lábadon gyönyörűen mutat a lapos sarkú és a színes körömlakk. Hagyd meg a harisnyát és a magas sarkút az őszi hétköznapokra.
Nyári színed megőrzésére használj önbarnító készítményeket, és a szabad levegőről, napfényről se mondj le hétvégenként. Egy hosszú hétvégés miniszabi azért még belefér!

4. Szemezgess emlékeidből!

A nyári fotók, videók letöltögetése, papírképek előhívása, nézegetése jókedvre hangol.
Készíts tablót, montázst úti emlékeidből. Sőt, már kezdheted is tervezni a következő úti célt.

vakaciocikk2.jpg ()5. Pihenj!

Jó dolog az aktív pihenés, de jobban átélheted és megőrizheted élményeidet, ha mértéket tartasz. Az állandó pörgés teljes kifáradáshoz, hangulati labilitáshoz, végső esetben kimerüléshez, depresszióhoz vezet. Nyugodtan henyélj, ne legyen lelkiismeret-furdalásod! A semmittevés, mely nem egyenlő a tartós passzivitással, önregeneráló, kreatív folyamatokat indít el szervezetedben.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X