Főoldal > PSZICHÉ > A hosszú párkapcsolat 7 titka

A hosszú párkapcsolat 7 titka

kapcsolatpárkapcsolatszerelemtitok
0

Írta: and

1. Egyenlőség A jó kapcsolat egyik titka, hogy a felek egyenlőnek tekintsék egymást, tehát egyikük se érezze magát elnyomva a másik által, mindketten kivegyék részüket a döntéshozásból, és vállalják annak következményeit. 2. Rugalmasság Az együttélés hatalmas rugalmasságot követel. Bármikor jöhet egy olyan szituáció, mely keresztülhúzhatja a terveinket. Például a pasidnak az utolsó pillanatban le kell […]

1. Egyenlőség

A jó kapcsolat egyik titka, hogy a felek egyenlőnek tekintsék egymást, tehát egyikük se érezze magát elnyomva a másik által, mindketten kivegyék részüket a döntéshozásból, és vállalják annak következményeit.

2. Rugalmasság

Az együttélés hatalmas rugalmasságot követel. Bármikor jöhet egy olyan szituáció, mely keresztülhúzhatja a terveinket. Például a pasidnak az utolsó pillanatban le kell mondania a veled tervezett vacsorát, mert közbejött egy munkahelyi program. Ilyenkor ne zsörtölődj, hisz tudod, hogy ő is ugyanilyen rugalmasságot tanúsítana az irányodba.

3. Kölcsönös tisztelet

Szép dolog, ha tiszteletben tartod a pasidat, de néha adj ennek hangot is. Például dicsérd meg, ha előléptették, vagy mondd el neki, milyen büszke vagy rá, hogy egyedül cipelte fel a kanapét a hatodikra (mert a lift bedöglött). Pár ilyen mondat sokkal jobban fogja őt inspirálni, mint bármi más, megerősíti a férfiasságát.

4. Őszinteség és nyíltság

Ismered a mondást: néma gyereknek anyja se érti a szavát. Ha valami bánt, gondjaid vannak akár a párkapcsolat, akár a pénzügyek terén, esetleg a gyerekkel, ne fojtsd magadba, hanem oszd meg partnereddel. Hidd el, őt is bántja, ha csak azt látja, hogy lógatod az orrod, de nem mondasz el neki semmit.

kapcs2.jpg ()

5. Humor és játékosság

Persze a komoly dolgok mellett elengedhetetlen része egy párkapcsolatnak a humor. Sajnos ez sokszor kikopik a partnerek között, mivel a mindennapok terhe alatt mindent túl komolyan vesznek, pedig ki mondta, hogy a felnőttek nem vívhatnak egy párnacsatát, vagy az utcán ne fújhatnátok szappanbuborékokat? Csempészd be ezeket a spontán eseményeket az életetekbe, és máris sokkal vidámabban fogtok elébe nézni a szürke hétköznapoknak.

6. Kölcsönös támogatás

Nem számít mióta vagytok együtt, egymás kölcsönös segítése az egyik legfontosabb dolog. Ha a partnered megtorpan, értéktelennek érzi magát, te légy az elsőszámú támasza, és ösztökéld, hogy tűzzön ki célokat, melyeket képes elérni. Ápold fizikai és lelki egészségét. Meglátod, ez az egyik legnagyobb kincs egy kapcsolatban.

7. Közös célok

Fontos még megemlíteni a rövid- és hosszútávú közös célokat. Ez lehet egy nyaralás, egy közös lakás, egy kisállat nevelése. A lényeg, hogy mindketten akarjátok, és közösen küzdjetek meg a céljaitokért. Ez fog igazán összekovácsolni benneteket.

Sport vagy sör? Jöhet mindkettő!

5 megdöbbentő tévhit a dezodorokról

Öveket becsatolni, irány a tenger!

Így győzd le az allergiát!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X