Főoldal > PSZICHÉ > 5 szuper tipp, hogy boldog legyél

5 szuper tipp, hogy boldog legyél

boldogságléleknyugalompihenésstressz
0

Írta: and

Minél egészségesebb vagy, annál boldogabb leszel – és annál jobb lesz a mentális egészséged. Ha már megvan a szándék, hogy javíts a lelki egyensúlyodon, az fél siker: próbáld ki az alábbi öt boldogság-tippet, hogy könnyebben küzdj meg a hétköznapok megpróbáltatásaival! 1. Döntsd el, mi tesz boldoggá Tölts el 15 percet azzal, hogy írsz egy listát […]

Minél egészségesebb vagy, annál boldogabb leszel – és annál jobb lesz a mentális egészséged. Ha már megvan a szándék, hogy javíts a lelki egyensúlyodon, az fél siker: próbáld ki az alábbi öt boldogság-tippet, hogy könnyebben küzdj meg a hétköznapok megpróbáltatásaival!

1. Döntsd el, mi tesz boldoggá

Tölts el 15 percet azzal, hogy írsz egy listát azokról a dolgokról, amelyek tudod, hogy boldoggá tennének – ezek másokhoz kötődnek vagy csak hozzád, személyes vagy virtuális dolgok? Szeretsz isteni tortákat sütni, egész éjszaka beszélgetni a barátnőddel, vagy egyszerűen imádod az edzés utáni elégedettséget? Miután kész a listád, próbálj meg minden nap legalább egyet beiktatni a felsorolt pontok közül a napirendedbe. Így minden nap tartalmazni fog legalább egy momentumot, ami igazán boldoggá tesz!

2. Üvölts, táncolj – engedd ki a gőzt!

Ha táncolsz, vagy énekelsz, azzal pozitív hatást gyakorolsz a testi egészségedre, ugyanis ha kellő ideig végzed az egyik (vagy mindkét) tevékenységet, a szervezeted elkezd endorfint termelni és a pulzusszámod is megemelkedik. Úgyhogy ha teheted, ne hagyd ki a hétvégi bulit a barátnőiddel!

3. Jutalmazd meg magad!

Nem kötelező pezsgőt bontanod, ha ünnepelni akarsz – ha úgy érzed szükséged van rá, vagy egyszerűen csak megérdemled, jutalmazd meg magad egy exkluzív, svájci csokival, vagy akár a kedvenc szendvicseddel.

boldogsag2.jpg ()

4. Vonj be másokat is!

A boldogság ragadós, úgyhogy ha éppen azt érzed, kicsattansz tőle, legyél hatással a legközelebbi és legkedvesebb ismerőseidre, és oszd meg velük a jó hangulatodat, hidd el, hálásak lesznek érte, és legközelebb viszonozni fogják az „ajándékodat”.

5. Készíts boldogság-cetliket!

Minden alkalommal, amikor valamitől vidám vagy boldog leszel, jegyezd fel egy színes post-it-re, és rakd ki egy jól látható helyre. Ha egy nap több ilyen is történik veled, gyűjtsd össze magad körül a kis papírokat és olvasd vissza a nap végén, mi mindentől érezted magad jobban, és ettől a ténytől már önmagában újra jobb kedvre derülsz.

A legtöbb pozitív energia akkor ér minket, amikor hagyjuk a dolgokat a maguk útján menni, és igyekszünk minél több értékes tapasztalatot szerezni az életben, és ezeket az élményeket szívünkből megünnepeljük. Ez a legegyszerűbb módja annak, hogy lelkileg kiegyensúlyozottak legyünk.

Saliris Resort****superior – Ahol Ég és Föld összeér… (x)

Villámgyors fogyás tablettákkal (x)

(T)egyél a menstruáció előtti panaszok ellen!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X