Főoldal > PSZICHÉ > 5 dolog, amit megváltoztatnánk a férfiakban

5 dolog, amit megváltoztatnánk a férfiakban

férfikapcsolattulajdonság
0

Írta: and

Még akkor is, ha valójában éppen mindezekkel együtt (vagy mindezek ellenére) szeretjük őket. 1. Problémás monogámia … és boldogan éltek, amíg meg nem haltak – hangzik el a mesék végén. Csakhogy a mesékben nincsenek konkurens királylányok, legfeljebb olyanok, akik számításba sem jöhetnek, annyira gonoszak, csúnyák vagy ostobák. Nyilván jóval komfortosabb lenne egy biztonságra és hűségre […]

Még akkor is, ha valójában éppen mindezekkel együtt (vagy mindezek ellenére) szeretjük őket.

1. Problémás monogámia

… és boldogan éltek, amíg meg nem haltak – hangzik el a mesék végén. Csakhogy a mesékben nincsenek konkurens királylányok, legfeljebb olyanok, akik számításba sem jöhetnek, annyira gonoszak, csúnyák vagy ostobák. Nyilván jóval komfortosabb lenne egy biztonságra és hűségre vágyó nő számára az élet, ha minden pofon egyszerű. Kár, hogy a valóság ennél bonyolultabb, és bizony boldogok lehetünk, ha sosem volt még részünk a megcsalatás „élményében”.

2. Tanácsadás minden mennyiségben

Hálásak vagyunk, amikor jó ötleteket kapunk párunktól, hogyan oldjunk meg egy-egy problémát. Néha mégis jobb lenne, ha csak meghallgatná a panaszkodásunkat, és azzal nyugtatna meg bennünket, hogy magához ölel. Mivel a férfiak megoldás-centrikusak, ezért többnyire minden problémánknál működésbe lép tanácsadói énjük, mi pedig vagy örülünk neki vagy igyekszünk jó képet vágni hozzá.

3. Kakaskodás

Mi nők hajlamosak vagyunk riválist látni nőtársainkban, ezt állítják a férfiak. Valószínű, hogy igazuk is van, de nem ártana kicsit rendet tenni saját házuk táján ugyanebben a kérdésben. Legyen szó akár a kiszemelt nőről, akár a társaságon belüli vezető hím pozícióról, a férfiak addig nem nyugszanak, amíg hangzatos munkahelyi sztorikkal, tájékozottságuk fitogtatásával vagy humorosnak álcázott szócsatákkal el nem döntik, melyikük a leginkább nyerő.

pasivalt2.jpg ()

4. Túlzott elvárások

Legyen akármekkora az a sörhas, bármilyen rendezetlen a borosta, akármennyire kinyúlt az otthoni melegítő, a férfiak hajlamosak önmaguk elhanyagolása esetén is azt gondolni, hogy nekik márpedig a legszebb és legdögösebb nő jár. Jó lenne, ha saját magukkal is hasonlóan kritikusak lennének, mint a nőkkel szemben.  Még akkor is, ha szerencsénkre egyre gyakoribb a kivétel.

5. Passzivitás a kapcsolatban

Az udvarlás során a csillagokat is leígérte nekünk az égről, sőt olykor még le is hozta. Néhány hónap, esetleg év múltán gyakran mégis csak álmodozhatunk egy gyertyafényes vacsoráról. Egy kapcsolatért naponta kell megdolgozni, amiből úgy fair, ha mindkét fél kiveszi a részét. Ezért joggal várjuk, hogy kedveskedéseink viszonzásra találjanak.

Itt a Vitálkonyha, teszteld! 

C-vitaminnal az immunrendszerünkért

Curver Grand Chef ételtartó (x)


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X