Nem hiszed el, hogy a meggy mennyi mindenre van jótékpny hatással.
A meggy őshazája valahol Ázsiában található, és a kínaiak már 3000 évvel ezelőtt is termesztették. De nemcsak Kínában, hanem az ókori Egyiptomban, Görögországban és Római Birodalomban is ismert volt.
Gazdag vitaminokban: Hemzseg a fontosabbnál fontosabb vitaminoktól, mint az A-, B1-, B2- és C-vitamin, valamint ásványi anyagokban, például kalciumban, káliumban, magnéziumban, vasban és cinkben. A bogyós gyümölcsökhöz hasonlóan kimagasló mennyiségben tartalmaz flavonoidokat, amelyek antioxidáns hatásúak. A nagy mennyiségű B-vitaminok serkentik a keményítő és a fehérje feldolgozását, felszívódását is.
Vértisztító hatású: A kalcium, kálium és magnézium együtt dolgoznak a vér megtisztításán, a szívizom megerősítésén és a szabályos szívverés helyreállításán. Serkenti a máj- és vese működését, és jótékony hatással van a bélmozgásra. Szintén segít a kellemetlen székrekedés megszüntetésében.
Hat a gyulladásra és izomlázra: A meggyben található flavonoidok számos vegyülete rendelkezik gyulladásgátló hatással, amelyek gátolják a ciklooxigenáz enzimet, felelőssé válva a gyulladásokért. Edzések után, egy nagy pohár meggylevél javíthatja az izomláz állapotát.
Megoldás alacsony vérnyomásra: Ha a szervezetben nincs elegendő ásvány, az alacsony vérnyomás egyik tünete lehet. A meggy elegendő vasat és ásványt tartalmaz ahhoz, hogy a szív működése és a vérnyomás normális szintre emelkedjen.
A bordó szín ereje: A mély bordó szín árulkodik arról, hogy a meggy az egyik leghatékonyabb antioxidáns forrásunk. Savanyú íze távol tartja a vírusokat, így csak a természetes források kerülnek hozzánk.
A meggylé a legjobb: Nemcsak fogyasztható, hanem iható is. Napi három-négy pohár meggylevél a legkitűnőbb ital, amely nemcsak gyógyít, de távol tartja a betegségeket.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |