Főoldal > PSZICHÉ > 7 ok, amiért örüljünk a hideg időnek

7 ok, amiért örüljünk a hideg időnek

fázikhidegtél
0

Írta: and

1. Kevésbé aggódunk a külsőnk miatt Továbbra is szeretnénk leadni azt a néhány kilót, ami makacsul ragaszkodik hozzánk, és persze a cellulitisznek sem örülünk. Frusztrációnk a reggeli öltözéskor mégis negyedére csökken júliushoz képest: vége a kíméletlenül leleplező alig-ruhák idejének, és kezdődhet a réteges öltözék örömünnepe! Ráadásul leáldozik a kötelező barnaság korszaka, így végre megpihenhet a […]

1. Kevésbé aggódunk a külsőnk miatt

Továbbra is szeretnénk leadni azt a néhány kilót, ami makacsul ragaszkodik hozzánk, és persze a cellulitisznek sem örülünk. Frusztrációnk a reggeli öltözéskor mégis negyedére csökken júliushoz képest: vége a kíméletlenül leleplező alig-ruhák idejének, és kezdődhet a réteges öltözék örömünnepe! Ráadásul leáldozik a kötelező barnaság korszaka, így végre megpihenhet a bőrünk a sok napozás után.

2. Édes illatokba bújhatunk

Előkerülnek a szívet melengető illatmécsesek, nagyokat kortyolhatunk gőzölgő mézes teánkból, miközben az ablakból nézzük a ködös-havas délutánt. Ráadásul nincs még egy olyan évszak, amikor ennyire jólesik, ahogyan a lakás minden szegletét átjárja a sütőből kiáramló almáspite illata.

3. Végre mentegetőzés nélkül pihenhetünk

Nyári hétvégéken a fáradtságra hivatkozva otthon maradni, lemondani a kötelező szombati bulit néha egyenesen kínos. Pedig gyakran inkább erre vágynánk, amikor vége a munkanapoknak. Hideg időben lassabbá, komótosabbá válik az élet, a nappalok rövidülnek, a pörgést a békés, csöndes esték váltják fel, mi pedig végre úgy merülhetünk el egy kádnyi habfürdős vízben, hogy nem kell rohannunk utána sehová.

teli2.jpg ()

4. Pazar kilátások

A hólepte fák csodás látványt nyújtanak, a ropogós hóban felsétálni egy kilátóba, hegyre, dombra és elmerülni a látványban felemelő érzés, de a karácsonyi díszkivilágítás is varázslatos tud lenni.

5. Ajándék a lustálkodásra

Hamar eljön az idő, amikor sötétben indulunk munkába és sötétben is érkezünk onnan haza. Ez nem nagy öröm. Az viszont annál inkább, hogy évente egyszer akad egy nap, amikor büntetlenül tovább alhatunk a megszokottnál – a téli óraátállítás alatt.

6. Tobzódhatunk a kultúrában

Ismét megkezdődik a színházi évad, új élményekkel gazdagodhatnak a drámák, musicalek, operák rajongói. A nyári fesztiválok emlékül őrzött belépőjegyei pedig jó szolgálatot tesznek könyvjelzőként, a radiátor melletti kényelmes olvasgatáshoz.

7. Összebújós, romantikus esték

A párunkkal összebújni minden évszakban szeretünk. A hűvös estéken viszont másra sem vágyunk, mint hogy összekucorodjunk szerelmünkkel egy puha takaró alatt, és testünk-lelkünk átmelegedjen a szeles és fárasztó nap végén.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X