Főoldal > PSZICHÉ > Találj vissza önmagadhoz!

Találj vissza önmagadhoz!

lélekmasszázsnyugalompihenés
0

Írta: and

A lélekmasszázs filozófiája A Holistic Pulsing vagy Lélekmasszázs a kineziológia, a reflexológia, az akupresszúra és a bioenergetika elvein alapuló manuálterápia, ami tágabb értelemben a masszázsformákhoz tartozik, bár a kezelések kényelmes ruhában történnek. Az ausztrál őslakosoktól származó módszernek a múlt század elején két alapirányzata alakult ki Európában. „Az egyik intenzívebb mozdulatokból álló „lágy csontkovácsolás”, ami a […]

A lélekmasszázs filozófiája

A Holistic Pulsing vagy Lélekmasszázs a kineziológia, a reflexológia, az akupresszúra és a bioenergetika elvein alapuló manuálterápia, ami tágabb értelemben a masszázsformákhoz tartozik, bár a kezelések kényelmes ruhában történnek. Az ausztrál őslakosoktól származó módszernek a múlt század elején két alapirányzata alakult ki Európában. „Az egyik intenzívebb mozdulatokból álló „lágy csontkovácsolás”, ami a csontok és ízületek korrekciójával foglalkozik, a másik pedig egy lágyabb, gyengédebb eljárás, amely a testben áramló energiablokkok feloldására, valamint a szervezet természetes védekező- és öngyógyító képességének aktivizálására fókuszál – magyarázza Schneider Ferenc, a bécsi Holistic Pulsing Intézet referencia terapeutája és trénere.”

Mindennapi félelmeink

A mai stresszes, rohanó világunkban nap mint nap számos káros impulzusnak vagyunk kitéve, ami sokunkban idézhet elő szorongást és félelmet. Ezek a negatív érzelmek energiablokkokat hozhatnak létre a szervezetünkben, amelyek különféle betegségek formájában nyilvánulnak meg. Gyakran azonban egyszerűbbnek tűnik a panaszokkal orvoshoz fordulni, mint változtatni a hozzáállásunkon és a berögzült gondolkodásunkon. „ Egy meglévő betegség esetén valós gyógyulás addig nem következik be, amíg meg nem szüntetjük a kiváltó okokat. A Lélekmasszázs nem tudja, és nem is kívánja az orvoslást helyettesíteni, ám alternatív és kiegészítő terápiaként meglepő sikereket képes elérni, mivel intenzíven hat a lelki egyensúly visszaállítására – fűzi hozzá a szakértő.”

lelekmassz2.jpg ()

Éltető impulzusok

 Az univerzumban minden vibrál és rezeg, éppúgy, ahogyan a bennünk lévő életenergia is. Lelki problémáink megjelennek az energetikai testünkben, és amennyiben ez az állapot tartóssá válik, egy idő után a disszonanciákra fizikai testünk különféle betegségekkel válaszol. A fizikai érintés mindannyiunk számára rendkívül fontos, ennek hiánya testi, lelki és szellemi szinten egyaránt egészségkárosodást eredményezhet. A bioenergetika törvényszerűségeiből kiindulva gyengéd és lágy ingerekkel lehet a legintenzívebb élettani hatásokat elérni, amelyek intenzíven inspirálják a testet, a szellemet és a lelket. „A ringató és vibráló fogások a test akupunktúrás pontjain haladnak végig, és a meridiánokon keresztül mozgósítják egy-egy szerv energetikai rendszerét. A pulzáló és ringató technika hatására az egész test gyengéd rezgésbe jön, ami segít az ellazulásban, és a tudatalattiban lévő lelki eredetű blokkok feloldásában, amelyek megakadályozzák a testben lévő életenergiák szabad áramlását és az öngyógyulást.  A kellemes, gyengéd ringatás hatására aktiválódik a sejtemlékezet, és ennek következtében a sejtek visszatalálnak a saját ősi rendeltetésükhöz – mondja a szakértő.”

A ringatás varázsa

A Holistic Pulsing rendkívül kellemes és pihentető élmény, ami valóságos felüdülést nyújt a rohanó hétköznapokban. A kezelés ellazítja az egész testet, erősíti az immunrendszert, elősegíti az emésztést, serkenti a vérkeringést, és enyhíti a stressz okozta vegetatív panaszokat. A módszer kiválóan alkalmas betegségmegelőzésre, illetve életviteli zavarok, párkapcsolati problémák esetén is hatékonyan alkalmazható. A Lélekmasszázs felszabadítja a belső kreativitást, amelynek segítségével választ kaphatunk a kérdéseinkre, és megtalálhatjuk a saját utunkat.

Szakértőnktől itt kérdezhetsz: http://www.holistic-pulsing.hu/


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X