Főoldal > PSZICHÉ > Lélekmelegítő tippek téli estékre

Lélekmelegítő tippek téli estékre

kikapcsolódáslélekpihenésvitaminok
0

Írta: and

Szaunázz!A ma már nemcsak az északi országokban népszerű elfoglaltság erősíti az immunrendszert, fokozza a vérkeringést és a nyirokrendszer működését, valamint méregtelenít. Ha szeretnéd fokozni a hatást, használj luffa szivacsot, amellyel dörzsölöd körkörösen a bőrt, így a narancsbőrnek is hadat üzensz. Illóolajok használatával szintén fokozatod a hatást. Ha egy tál vízbe mentolt cseppentesz, a légutakat tisztítod […]

Szaunázz!

A ma már nemcsak az északi országokban népszerű elfoglaltság erősíti az immunrendszert, fokozza a vérkeringést és a nyirokrendszer működését, valamint méregtelenít. Ha szeretnéd fokozni a hatást, használj luffa szivacsot, amellyel dörzsölöd körkörösen a bőrt, így a narancsbőrnek is hadat üzensz. Illóolajok használatával szintén fokozatod a hatást. Ha egy tál vízbe mentolt cseppentesz, a légutakat tisztítod ki, de a bőrödre is tehetsz szaunázás után egy kis aloe vera és E vitamin tartalmú olajat.

Sportolj!

Az hogy hideg van, még nem jelenti azt, hogy a négy fal között kell ülni. Menj el sétálni, vagy futni: nincs is frissítőbb és jobb érzés annál, mint amikor – persze rendesen felöltözve – beleszippantasz a levegőbe és a tüdődet átjárja a friss levegő. Ráadásul nem egy kutatás bizonyította már, hogy a kimerültségre és a rosszkedvre egy kiadós, de nem megerőltető sport a leghatásosabb.

Töltsd fel a szervezeted!

Ha este leülsz a tév
é eteli3.jpg ()lé egy jó filmet nézni, ne mindenféle sós és édes nassolnivalót tegyél magad köré. Sokkal inkább friss zöldséget és gyümölcsöt ropogtass, vagy készíts salátát, amelybe néhány maroknyi csírát is szórhatsz. Ez ugyanis vitaminnal és energiával tölti fel a szervezetet. De ha mindenképpen “édes” nasira vágysz, válaszd az aszalt gyümölcsöket, datolyát, vagy olajos magvakat.

Játssz!

Annak, hogy korán sötétedik megvan a jó oldala is: többet lehetsz együtt a szeretteiddel. Vegyétek elő és poroljátok le a régi társasjátékokat és üljétek körül az asztalt egy jó parti erejéig. A közös nevetés elűzi a stresszhormonokat a szervezetből, helyükre pedig boldogsághormonok érkeznek. A nevetés óvja a szívet és az immunrendszert is.

Kapcsolj ki!

Muszáj időt szakítani magadra is! Vedd meg, vagy kérj kölcsön egy olyan könyvet, amit szívesen elolvasnál már régóta, de eddig nem volt rá időd. A hétköznapi rohanásba bele kell, hogy férjen ennyi. Gondolj arra, hogy a munka egyrészt megvár, másrészt ha ezen túl vagy, a munkához is több kedved lesz.

Itt a Vitálkonyha, teszteld! 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X