Főoldal > PSZICHÉ > 5 egyszerű tipp a jobb hangulatért

5 egyszerű tipp a jobb hangulatért

boldogsághangulatlélek
0

Írta: and

Nem könnyű folyton folyton optimistának lenni, főleg az év ezen időszakában, amikor rövidek a nappalok, hosszabbak az éjszakák. Ezen felül a stressz szinted is könnyedén az egekbe szökkenhet, ha a „fontos tennivalók” listájára pillantasz. De a következő, öt egyszerű jó kedvet hozó ötlettel a hangulatod egy csapásra helyre rázódik. 1. Vásárolj okosan! Igenis, pénzzel lehet […]

Nem könnyű folyton folyton optimistának lenni, főleg az év ezen időszakában, amikor rövidek a nappalok, hosszabbak az éjszakák. Ezen felül a stressz szinted is könnyedén az egekbe szökkenhet, ha a „fontos tennivalók” listájára pillantasz. De a következő, öt egyszerű jó kedvet hozó ötlettel a hangulatod egy csapásra helyre rázódik.

1. Vásárolj okosan!

Igenis, pénzzel lehet boldogságot is venni, de csak akkor, ha bölcsen költöd el. Ha nagy-nagy és valóban maradandó boldogságot szeretnél a forintjaidért cserébe, akkor a kézzelfogható dolgok, tárgyak helyett inkább az élményekért áldozz a fizetésedből. Egy fenséges vacsora, egy szuper koncert sokkal többet ér, mint egy újabb ékszer vagy ruha. Plusz az élményeket együtt élheted át a családoddal és a barátaiddal, míg az új táskádban csak egyedül gyönyörködsz egy ideig.

2. Jótett helyében…

Azok az emberek, akik önkénteskednek, jótékonykodnak, sokkal boldogabbak, mint azok, akik nem cselekednek így – tekintet nélkül arra, hogy mennyi pénzt fordítanak jótékony célra. Tehát még egy csekély adomány is boldoggá tehet téged is, nemcsak azt, aki kapja. A kutatók úgy vélik, hogy az önkéntesség azért is fokozza a boldogságérzetet, mert növeli az empátiás készségedet, amelynek hála még inkább értékelni fogod az életed legkisebb pozitív momentumát is.

boldog2.jpg ()

3. Fordulj a fény felé!

Egy kísérlet során depresszióban szenvedő résztvevőket figyeltek meg, több mint 50 %-uknál a három hetes fényterápiát követően sokkal jobb hangulatot és nyugodtabb alvást állapítottak meg. Már egyórányi kezelés is legalább olyan hatékony, (ha nem hatékonyabb) mint az antidepresszánsok – és ennek egyáltalán nincsenek mellékhatásai.

4. Kövesd nyomon a jó dolgokat!

Minden este írj le három dolgot, ami aznap jól sikerült, ami örömmel töltött el, az se számít, ha ez mások szemében egy jelentéktelen apróság lenne. Vedd észre azt is, hogy ezekben a boldog pillanatokban milyen nagy szerepet játszottál te magad is! Rövid idő után megtanulod azt is, hogyan tudod bevonzani ezeket a pozitív eseményeket az életedbe.

5. Sodródj az árral!

Néhány vidám, önfeledt pillanat szinte megköveteli a tudatos odafigyelést, elemzést! De máskor viszont akkor élhetjük meg igazán az adott élmény minden másodpercét, ha teljes mértékben átadjuk magunkat a történéseknek, anélkül, hogy szándékosan elkezdenénk boncolgatni és értelmezni, mi miért történik. Hallgasd fülhallgatón keresztül a legkedvesebb zenéidet egy sötét szobában, mélyedj el abban a regényben, amit egyszerűen képtelen vagy letenni. Minden héten szánj egy kis időt a hobbidra, a szeretett időtöltéseidre, így elérheted a „belemerülés” azon szintjét, amit a pszichológiában „flow” állapotnak is neveznek.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X