Főoldal > PSZICHÉ > A leghatásosabb természetes afrodiziákumok

A leghatásosabb természetes afrodiziákumok

afrodiziákumszerelemtermészetvágy
0

Írta: and

Fűszerek és gyógynövények A „gyógynövények királynéja”, ahogy a ginsenget Ázsiában nevezik, egy évszázadok óta bevált természetes gyógyszer: a látszólag jelentéktelen növény ugyanis nem csak a szervezet védekezőképességét erősíti, de új energiákkal is feltölt. Vágykeltő hatása szintén régóta közismert, mely főleg impotencia esetén lehet hatásos. Összetevői ösztönzően hatnak a libidóra és növelik a szexuális kitartást – […]

Fűszerek és gyógynövények

A „gyógynövények királynéja”, ahogy a ginsenget Ázsiában nevezik, egy évszázadok óta bevált természetes gyógyszer: a látszólag jelentéktelen növény ugyanis nem csak a szervezet védekezőképességét erősíti, de új energiákkal is feltölt. Vágykeltő hatása szintén régóta közismert, mely főleg impotencia esetén lehet hatásos. Összetevői ösztönzően hatnak a libidóra és növelik a szexuális kitartást – így hosszabb élvezetre számíthatunk az ágyban.

Hasonlóan jó hatással lehetnek a szexuális vágyra a chilihez vagy például a cayenne-i borshoz hasonló, erősen csípős fűszerek. A csípősség ugyanis a vérkeringés és a szexuális hormonok stimulálásával mind a nők, mind a férfiak szexuális kedvét új magasságokba emelheti. Romantikus vacsorával összekötött randik alkalmával bátran segítségül hívhatjuk e hasznos fűszerek segítségét.

Délkelet-Ázsiában a gyömbér nem csak az egyik legnépszerűbb és leggyakrabban használt ételízesítőnek számít, de mint afrodiziákum is mind a mai napig használatban van. A csípős fűszer ugyanis ösztönzően hat a keringésre és a vérellátásra – a nemi szervek környékén is. Ezáltal növeli azok érzékenységét, így még intenzívebb élményt garantál. A gyömbér további előnye, hogy rendkívül egészséges. Nagy mennyiségben tartalmaz vitaminokat, erősíti az immunrendszert, hatékonyan előzi meg a megfázást.

Wellness Cafe tipp: Néhány frissen felszeletelt gyömbért forró vízben megfőzünk, és máris kész az egzotikus, kellemesen csípős csodaszer. 

vagykelto2.jpg ()Zöldségfélék

Azt, hogy a fokhagyma jó hatással van a szívre és az egész szervezetre, valószínűleg mindenki tudja, annál kevesebben ismerik viszont vágykeltő hatását. Pedig már az ókori Egyiptomban is nagy népszerűségnek örvendő, gyakran használt afrodiziákum volt. Természetesen csak mértékkel fogyasztva, nagy mennyiségben ugyanis a kellemetlen szagokkal éppen ellenkező hatást érhetünk el. A fokhagymához hasonlóan az édesgyökér is már az ókortól kezdve bevált afrodiziákumnak számít, mely – valószínűleg ösztrogéntartalmú összetevőinek köszönhetően – elsősorban a női vágyra gyakorol pozitív hatást.

Ízletes, egészséges és értékes ásványi anyagokban gazdag zöldségnek számít a spárga, mely különösképpen a férfiak libidóját növelheti meg hatékonyan. A szanszkrit nyelvben nem véletlenül nevezik a már formájában is szexuális asszociációkat keltő növényt „Shatavari”-nak, vagyis „termékenységnek”. Az ayurveda hagyomány ugyanis a spárgát a termékenység fokozására ajánlotta a nőknek.

A tenger gyümölcsei

A tonhalhoz vagy éppen a lazachoz hasonló olajos halak omega-3 zsírtartalmuknak köszönhetően stimulálják a vérellátást, ezáltal pedig a szexuális érzékenységet. Az igazán exkluzív vágyfokozó azonban az osztriga, mely elsősorban magas cinktartalmának köszönhetően a tesztoszteron képződésére, így a férfiasságra van pozitív hatással. Nem csoda, hogy ez az egzotikus étel volt a kedvence minden idők egyik leghíresebb csábítójának, Casanovának is.

Ha mégis idegenkednénk a kagyló jóízű evésétől, akkor jó választás lehet a tökmag, az ementáli vagy a gouda sajt, melyek magas cinktartalmuk révén az osztrigához hasonló hatást érnek el. Vagy választhatjuk alternatívaként a vörös húsokat, melyek vastartalma hat kedvezően a szexuális vágyra.

Diófélék

A diófélék szinte minden formája ízletes, egészséges és különösképpen a középkor óta népszerű és bevált afrodiziákum. Magas cinktartalmának köszönhetően a brazildió, a pekándió és a földimogyoró számít a leghatékonyabb vágykeltőnek, érdemes tehát ezeket beiktatni a romantikus étkezés alapösszetevői közé. Desszertnek pedig bátran fogyasszuk az arabok egyik legkedveltebb ételét, a datolyát. Fenségesen édes íze megmagyarázza libidófokozó hatását. Hasonlóképpen a szerecsendió is hatékonyan növeli a vágyat, egy csipetnyi az egyébként szintén vágyfokozó kávéba vagy kakaóba, és máris kész az édes, ízletes afrodiziákum.

Nem kell tehát bonyolult dolgokra gondolni, ha szeretnénk kicsit feldobni a szexuális életünket, elég csak körbenézni a konyhában, hiszen a természet jóvoltából körbe vagyunk véve egészséges, természetes afrodiziákumokkal.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X