Főoldal > PSZICHÉ > Magyarázat a legidegesítőbb férfiszokásokra

Magyarázat a legidegesítőbb férfiszokásokra

férfiidegesítőszokás
0

Írta:

Szelektív memória Kérdés: Miért van az, hogy a férjem mindenre emlékszik, ami sporteredményekkel kapcsolatos, és semmire, amit tegnap mondtam neki? Válasz: A Redbook magazin publicistája szerint a válasz nagyon egyszerű. A férfiak sporthoz való viszonya sokkal régebbről ered, mint a kapcsolatuk bármilyen nővel. Gyakran emlékeznek olyan dátumokra, amelyektől nekünk elkerekedik a szemünk: hol voltak, és […]

Szelektív memória

Kérdés: Miért van az, hogy a férjem mindenre emlékszik, ami sporteredményekkel kapcsolatos, és semmire, amit tegnap mondtam neki?

Válasz: A Redbook magazin publicistája szerint a válasz nagyon egyszerű. A férfiak sporthoz való viszonya sokkal régebbről ered, mint a kapcsolatuk bármilyen nővel. Gyakran emlékeznek olyan dátumokra, amelyektől nekünk elkerekedik a szemünk: hol voltak, és pontosan kivel, amikor a kedvenc csapatuk BL-t nyert, majd hogyan ünnepelték meg a győzelmet. Ez gyerekkoruk óta az életük része, a párkapcsolati dolgok azonban csupán néhány éves múltra tekintenek vissza, így néha könnyen elvesztik a fonalat, ha mondunk nekik valamit, hiszen sok információ újkeletű.

Miért nem képesek bocsánatot kérni?

Kérdés: Miért nem mondják a férfiak soha, hogy bocsánat? (A „sajnálom, hogy felhúztad magad” nem számít)

Válasz: Végre, beismerő vallomás egy férfitól: „Makacsok vagyunk. Ha bevallanánk, hogy rosszat tettünk, azzal vállalnánk a felelősséget is” – írja Aaron Traister, hozzátéve, hogy minél nagyobb horderejű a probléma, annál kisebb az esély arra, hogy bocsánatot kérjenek. Sőt, be kell látni, hogy sok férfi  még mindig nehezen tudja feldogozni, ha nem az övék az utolsó szó, hiszen olyan generáció tagjai, akik ritkán látták apáikat és nagyapáikat bocsánatot kérni, még akkor is, ha nyilvánvalóan nem volt igazuk.

ferfi2.jpg ()Anya pici fiai

Kérdés: Miért nem képesek elviselni, ha valami rosszat mondunk az anyjukra?

Válasz: A legtöbb férfi életében az anyák szentek és sérthetetlenek, azt pedig nem nehéz belátni, hogy miért. Ők voltak az első nők az életükben, fiatalkoruk nagy részében etették őket és gondoskodtak róluk, valamint rengeteg áldozatot hoztak azért, hogy fiacskájuknak mindene meglegyen.

Másfelől pedig van egyfajta bűntudat is, hiszen kamaszként a fiúk gyakran megkeserítik a szüleik – különösen az édesanyjuk – életét, így amikor benő a fejük lágya, megpróbálják ezt is jóvátenni. Az anyjukat érintő kritikában legfőképpen az esik rosszul, hogy egy általuk szeretett nő, egy másik szeretett nőt piszkál. Úgyhogy Aaron tanácsa szerint csak abban az esetben tegyünk megjegyzéseket, ha az anyós valóban túl messzire ment, de akkor csak is óvatosan közelítsünk a témához.

Nem nyilvánvaló, hogy nincs hozzá hangulatom?

Kérdés: Miért nyomul, amikor látja, hogy szörnyű hangulatban vagyok?

Válasz: Biztosan te is rájöttél már, hogy a férfiak agya teljesen máshogy működik. Nekik olyan a szex, mint egy antidepresszáns és egy fájdalomcsillapító egybe gyúrva. És tévesen azt feltételezik, hogy a nők is így vannak vele. „Az anyukád kórházban van? A szex majd eltereli a figyelmedet! Kirúgtak? Egy kis hancúrozástól majd jobban érzed magad” – diktálja a férfi-logika. Ha a barátodra ismertél, még ne ásd el teljesen szegényt, hiszen nem önző, csupán azt feltételezi, hogy olyasmivel rukkolt elő, amely mindkettőtöknek kölcsönös hasznot hajt. Ha biztos vagy benne, hogy az ajánlata nem derít jobb hangulatra, akkor ahelyett, hogy megsértődnél, inkább finoman szereld le.

+1 Tárva-nyitva

Kérdés: Miért ülnek a pasik mindig széttárt lábakkal?

Válasz: „Iszonyú nehéz elmagyarázni egy olyan embernek, akinek nincs pénisze, hogy milyen kényelmetlen is összezárt lábakkal ülni” – hangzik a tömör és velős válasz, amelyet azt hiszem, kénytelenek leszünk feltétel nélkül elfogadni.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X