Főoldal > PSZICHÉ > Egy kiegyensúlyozott nőnek 8 barát kell

Egy kiegyensúlyozott nőnek 8 barát kell

barátharmóniakiegyensúlyozott
0

Írta: and

Ausztráliában 10 éven át vizsgáltak idős embereket és az eredmény lenyűgöző: a kiegyensú

Ausztráliában 10 éven át vizsgáltak idős embereket és az eredmény lenyűgöző: a kiegyensúlyozott baráti kör szorosabbra fűzi a családi köteléket, védelmet nyújt az elhízás, a depresszió, a szívbetegségek és más egészségügyi problémák ellen.

A nők belső békéjéhez fokozottan szükséges, hogy kibeszélhessék a dolgaikat – jót, rosszat egyaránt. Mint az érintés, a beszélgetés is oxitocin hormont termel, amely mélyen megnyugtató hatással van a testre és a lélekre. Kutatások bizonyítják, hogy a következő 8 „típusú” kapcsolat különösen jó hatással van az egészségre.

1. A gyerekkori barát

Még emlékszik az őrült srácra, akiért 16 évesen rajongtál. Régi bizalmasod, kapcsolatotok több okból is különleges. Arra emlékeztet, hogy ne felejtsd el, honnan jöttél, ki is vagy. Ha földrajzilag távol kerültetek egymástól, tartsátok a kapcsolatot e-mailben, közösségi oldalakon, telefonon. Még ma lepd meg őt egy klassz fotóalbummal a Facebookon!

2. Az új barát

Ahogy telnek az évek, mi is egyre rutinosabbá válunk. Az új barátok felfrissülést, lendületet hozhatnak az életünkbe. Ismerkedj a munkahelyeden, barátkozz a gyerekeid szüleivel vagy járj közösségekbe! A közös érdeklődés egy új barátság alapja lehet.

3. Az edzőtárs

Vele eljárhatsz teniszezni, futni, de muriból akár egy salsa tanfolyamra is beiratkozhattok. A sport által felszabadított öröm az egyik legfontosabb forrás, amiből a testi-lelki egészségedért és a hosszú élettartamért meríthetsz.

barat2.jpg ()4. A spirituális barát

Egy tanulmányban szerepel, hogy akik rendszeresen részt vesznek vallási szertartásokon, ill. végeznek efféle tevékenységet (ima, meditáció, a Biblia tanulmányozása), 50%-kal alacsonyabb a halálozásuk kockázata, mint a kortársaiknak. Nem kell feltétlenül vallási közösséghez csatlakoznod, de jót fog tenni, ha részt veszel egy-egy előadássorozaton, lelki tanfolyamon a hasonló gondolkodású barátoddal.

5. A fiatalabb barát

Zsonglőrködnöd kell az idővel a teljes munkaidős állásod és a 3 gyereked mellett? A 10 évvel fiatalabb barátod tudni fogja a titkot, hiszen ő még lazább életet él. Te pedig adhatsz neki hasznos háztartási tippeket, és a gyermeknevelésből is kap egy jó nagy adagot. Oda-vissza nagy előnyökkel jár ez a barátság.

6. A kedvesed barátai

Légy jó viszonyban a partnered barátaival, ez kettőtöket is közelebb hozza! Egy idő után a barátaitok úgyis „összekeverednek”, és mindannyian egy nagy család részévé váltok.

7. Az édesanyád

Az elkerülhetetlen konfliktusok ellenére is az anya-lánya viszony általában erős, támogató és szoros. Nagy érték ez a kötelék, hiszen anyák és lányaik érdeke közös: a legjobbat akarják egymásnak. Ha gondjaitok vannak, szánjatok elég időt a személyes megbeszélésre.

8. Te magad

Hogyan barátkozhatsz magaddal? Az egész az önismereten alapszik, ez egy csodálatos kaland. Szeresd és becsüld meg önmagad, hiszen te is egyike vagy a fontos embereknek az életedben. Írj egy listát 7 dologról, amiket nagyon szeretsz csinálni, és legalább eggyel kényeztesd is magad minden nap!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X