Főoldal > PSZICHÉ > Így számolj le az irigykedéssel!

Így számolj le az irigykedéssel!

állásirigylakásruha
0

Írta:

Ha a baráti köröd tele van sikeres és boldog nőkkel, joggal merül fel benned a kérdés, hogy vajon te is

Ha a baráti köröd tele van sikeres és boldog nőkkel, joggal merül fel benned a kérdés, hogy vajon te is olyan sikeresnek és boldognak minősülsz-e, mint ők? A nők ösztönösen hasonlítják össze magukat a közelebbi barátaikkal. Egy idő után azonban a versengés egyfajta agressziót is szülhet a barátnőid felé, végső esetben akár a barátság megszűnését is eredményezheti. Nem tudod, hogyan győzd le ezt a negatív versenyszellemet? Próbáld ki a következő megoldásokat!

Nagyobb lakás

A probléma: A lakóhelyed jóval kisebb, mint a barátnőd otthona (aki nem mellesleg már lakástulajdonos).

A megoldás: Ha első helyen a „vágylistádon” egy tágas lakás szerepel, azt nem lehetetlen megszerezni. Egy nagyobb lakhoz valamivel kedvezőbb áron hozzájuthatsz egy kevésbé frekventált, kevésbé előkelő környéken. Ha pedig tényleg távoli álom a nagyobb lakás, gondolj arra, hogy milyen negatívumai vannak: például a magas rezsi, a sok és hosszadalmas takarítás. Inkább hozd ki a meglévő lakásodból a legtöbbet, csinosítgasd, varázsold a szó legszorosabb értelmében otthonná!

122019471124529788_zuZZZZ3g_f.jpg ()Jobb alak

A probléma: A barátnőd karcsú alakja még inkább felhívja a figyelmed a saját testi tökéletlenségeidre.

A megoldás: Természetes, hogy a barátnődhöz, vagy a sztárokhoz hasonlítgatod az alakod, de ha a súlyról van szó, nincs olyan, hogy egészséges versengés. Döntsd el, mi az, amit igazán szeretsz magadon, így azt az öltözködéseddel is kihangsúlyozhatod, és mérd fel, melyek azok a területek, amelyekből fogyni szeretnél, vagy amelyeket átformálnál, így kiötölhetsz egy tervet, hogyan érheted el a célod. Egészséges határokon belül tegyél meg mindent a siker érdekében.

Lenyűgöző karrier

A probléma: A barátnőd megcsípte álmai állását, míg te beleragadtál egy olyan munkakörben, amit ki nem állhatsz.

A megoldás: A karrierre különösen igaz, hogy „egyszer fent, egyszer lent”. Ne felejtsd el, hogy a barátnőd sikere átmeneti is lehet, másrészről meg nem biztos, hogy pontos kép él a fejedben a munkájáról: egy busás fizetés lehet, hogy számtalan, éjszakába nyúló túlórát jelent, és egy előléptetés stresszes mindennapokat és komoly felelősséget vonhat maga után. De még ha nincsenek is árnyoldalai a barátnőd munkájának, akkor is sokkal boldogabb leszel, ha a saját kezedbe veszed az irányítást a karrieredben. Ha kiválóan teljesítesz, itt az ideje, hogy fizetésemelést kérj. Ha váltanál, tedd meg a szükséges lépéseket, és keress fel egy karrier-tanácsadót, aki segít megtalálni azt a munkát, amit igazán élveznél. De akár a sikeres barátnőd tanácsát is kikérheted: faggasd ki, milyen tippjei vannak az interjúra vonatkozóan, kérd ki a véleményét az önéletrajzodról vagy kérd meg, segítsen megoldást találni a munkahelyi dilemmáidra.

Jobb stílusérzék

A probléma: A barátnőd mindig kifogástalanul öltözik, de a te gardróbod nem igazán veszi fel vele a versenyt.

A megoldás: Csábító a gondolat, hogy minden, a szekrényében megbújó ruhadarabot felvásárolj, de jobban jársz, ha szánsz egy kis időt és (ha teheted), egy kis pénzt, arra, hogy megtaláld a saját stílusod. Nem kell méregdrága holmikat beszerezned, a turkálókban, a vintázs boltokban igazi kincsekre bukkanhatsz anélkül, hogy otthagynád a félhavi fizetésed, és közben nem érzed azt, hogy bármiből is kimaradnál, csak azért mert nem rendelkezel a tökéletes ruhatárral. Másrészt a meglévő ruháidat különösebb erőfeszítés nélkül feldobhatod egy-két kiegészítővel, így még új ruhákba sem kell invesztálnod.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X