Főoldal > EGÉSZSÉG > 8 dolog, amit az otthonod azonnal elárul rólad

8 dolog, amit az otthonod azonnal elárul rólad

gardróbházlakáslélekotthon
0

Írta:

A fürdőd, a zuhanyzód, a szekrényed, de még az íróasztalod is sokat elárul rólad.

1. Bejárati ajtó

Különböző színek és formák más-más személyiségtípust jelölnek. Ha például vörös színben pompázik az ajtód, nem félsz kimutatni az érzelmeidet, amennyiben viszont kékes vagy hideg tónusú a bejáratod, inkább biztonsági játékos vagy. A zöldes ajtók tradicionális értékekről árulkodnak, míg a fekete bejáratok konzervatív, következetes és visszahúzódó lakót takarnak.

2. Gardrób

Ha még mindig őrzöd az 5-10 évvel ezelőtti (netán még annál is régebbi) ruháidat, az emlékek rabja vagy és nehezen nyitsz az új dolgok felé. Amennyiben viszont csak a legaktuálisabb trendek ruhadarabjai lógnak a gardróbodban, megfelelési kényszeres lehetsz, és még mindig keresed az igazi személyiségedet.

3. Zokni tároló

Érdekes, de a legfrissebb kutatások szerint a részletelemző és praktikus emberek zokni tárolója a legrendetlenebb – mert inkább életük fontosabb részeivel törődnek -, ezzel szemben a tétlenkedő és ráérő típusok szívesen hajtogatják össze a zoknijaikat.

4. Ágy

Amennyiben az ágyad bevetését időpazarlásnak gondolod, nagy rá az esély, hogy a munkát és a konditermet is kerülöd. Egy 68 ezer ember segítségével készült felmérés ugyanis azt mutatta ki, hogy csak azok az emberek ágyaznak be, akik meg vannak elégedve a munkájukkal és rendszeresen járnak sportolni.

5. Ágy alatti padló

A legtöbb ember (beleértve a legtisztábbakat és a legszervezetebbeket is) ritkán takarítja az ágya alatti padlót, aki viszont heti-havi szinten többször is, az nagy valószínséggel valamilyen kényszerbetegségben szenved, sokat idegeskedik, stresszel. A kutatások szerint minél nyugtalanabb valaki, annál inkább próbálja befolyásolni a körülötte lévő környezetet – többek között a takarítási mánia is ebből fakad.

6. Tapéta

Pszichológusok szerint a poszterekkel és inspirációs üzenetekkel teli lévő otthonok ideggyengeségre utalnak, mert a stresszes környezetben élők képekkel próbálják elterelni a gondolataikat.

7. Zuhanyzó

A Yale Egyetem kutatói szerint a hosszú fürdőt és zuhanyzást pártolók sokkal többször érzik magukat egyedül, mint akik pár perc alatt elintézik a tisztálkodást. Érdekesség, de a „meleg fürdőt” is a melegség és a szeretet hiányával azonosítják be a pszichiátriai berkekben.

8. Íróasztali szék

A keményebb székeken ülők nyomtatékosabban és erőteljesebben képesek akaratuk érvényre juttatására, mint a puha széken ülők. Ez azért lehetséges, mert a puha ülőalkalmatosságokon több esélyünk van a kényelemre és a gondolataink elkalandozására, mint egy kemény verzión. Többek között a kávézókban és a gyorséttermekben is azért alkalmaznak kényelmetlen, kemény támlájú székeket, mert a vendég így kevesebb időt akarnak majd ott tölteni.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X