Főoldal > PSZICHÉ > 4 dolog, amiért megéri nap mint nap küzdeni

4 dolog, amiért megéri nap mint nap küzdeni

boldogmunkaotthonutazás
0

Írta: and

1. Álommunka Ha minden reggel úgy ébredsz, hogy hátha ma elég bátorságot merítesz ahhoz, hogy

1. Álommunka

Ha minden reggel úgy ébredsz, hogy hátha ma elég bátorságot merítesz ahhoz, hogy otthagyd végre a munkád, akkor határozottan itt az ideje, hogy átgondold a helyzetet. Nem vagy boldog a jelenlegi karriereddel, vagy éppen az a probléma, hogy nem tudsz előrelépni? Nem leszel sikeres, hacsak nem szereted a munkádat. Tehát ha látsz némi esélyt arra, hogy új kihívások elé állítsd magad (akár a jelenlegi vagy egy másik cégen belül, akár egy saját vállalkozás keretében), merj változtatni! Kockázat nélkül nincs nyereség. Ha ajánlatot tesznek neked, kérj többet! Érdemes megpróbálni, ugyanis a legrosszabb, ami történhet, hogy visszautasítják a kérésedet.

2. Láss világot!

Valószínűleg mindig elfoglalt leszel és aggódni fogsz a pénz miatt, azonban nem hagyhatod, hogy ezek a kifogások megakadályozzák, hogy utazgass néha. Ha egy nyaralás Tahitibe a megtakarításaid felét felemésztené, válassz az otthonodhoz közelebbi lehetőséget, és élvezd a kalandokat, vagy éppen a szabadidős tevékenységeket, amiket már régóta ki szerettél volna próbálni. Tegyél félre minden hónapban év végéig, mérlegelj, mit engedhetsz meg magadnak, és válassz! Találd meg a módját, hogy rájöjj, mit szeretnél az életben, majd élvezd, ne csak ülj és várj, hogy a sült galamb a szádba repüljön.

utaz2.jpg ()3. Egy új otthon

Eleged van a kisvárosi életből? Vagy éppen a nagyvárosi rohanást és pörgést unod már? Akkor itt az ideje, hogy elköltözz. Ha elégedetlen vagy a lakásoddal vagy a várossal, ahol élsz, akkor ezt magaddal fogod hordozni, bárhova mész, és kihatással lesz az életed többi részére is. Tartsd szem előtt a költségvetésedet, a munkahelyed és a családod elhelyezkedését, de ne helyezd ezeket saját magad elé. Ha eléggé akarsz valamit, lehet, hogy valami mást fel kell áldoznod ahhoz, hogy a vágyott dolog megvalósuljon. Állíts fel egy fontossági sorrendet, hogy a legnagyobb vágyaidat valóra tudd váltani.

4. Egészséges és esztétikus test

Nem számít, éppen mennyire kilátástalannak tűnik az életed, a mozgás mindig segít, ugyanis a sportolás nem csak az izmaid működését, hanem az agyi munkát is serkenti. Ha aktív életet élsz, azzal a testednek és a lelkednek is jót teszel. Sosem sportoltál? Kezdd sétával! Tegyél egy-két kört minden nap a lakóhelyeden. Szeretsz úszni vagy biciklizni? Válaszd azt a mozgásformát, ami a legközelebb áll hozzád és a leginkább élvezed. Hetente ötször minimum 30 perc intenzív mozgás nemcsak a vékonyabb testhez, hanem az egészséged megőrzéséhez is nagyban hozzájárul.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X