Főoldal > PSZICHÉ > A boldog lányok 5 tippje – csak neked!

A boldog lányok 5 tippje – csak neked!

boldogharmóniatipp
0

Írta: and

Kutatások kimutatták, hogy mindennapi kis szertartásaink sokkal jobban befolyásolják az életminőség&

Kutatások kimutatták, hogy mindennapi kis szertartásaink sokkal jobban befolyásolják az életminőségünket, mint a nagy örömök vagy bánatok. Ha megfogadod a tanácsainkat, egyik napról a másikra érezhetően elégedettebb lehetsz.

Reggel 9 óra: Indíts valami zölddel!

Természetesen a teára gondolunk: azoknál az embereknél, akik naponta 4 vagy több csésze zöld teát isznak, 44%-kal csökken a depressziós betegségek kialakulásának esélye. A teanin, ami a zöld teában magasabb koncentrációban van jelen, mint bármelyik másik teafajtában, növeli az agy szerotonin-termelését, így védve a szervezetet a káros hormonok elszaporodásától.

boldog2.jpg ()12.30: Ebéd mérgek nélkül

Az étkezőben pakold tele a tányérod friss zöldségekkel, gyümölcsökkel, hallal és teljes kiőrlésű rizzsel vagy pékáruval. Egy ausztál kutatás szerint azok a nők, akik ilyesmiket esznek ebédre, sokkal kevésbé hajlamosak a depresszióra, mint más társaik. Óvakodj viszont az olajban sült ételektől, a cukortól és a gyorséttermi ebédtől, mert ezek pont az ellenkező hatást érik el.

16 óra: Gyűjts erőt!

Még legalább egy vagy két óra hátra van a munkaidődből? Ne szorítsd össze a fogad, inkább tarts néhány perc szünetet! Menj ki a szabad levegőre, és tegyél egy rövid sétát: nézegess kirakatokat, hallgass zenét, és 10 percen keresztül ne gondolj a munkádra. Meglátod, utána sokkal könnyebb lesz visszaülnöd az íróasztal mögé.

19 óra: egy kis vas csodákra képes

A vas az egyik legfontosabb energiaforrás az életünkben, így jól teszed, ha ügyelsz a  napi mennyiségre. Ebben az időpontban szívódik fel a legjobban a szervezetedben, és persze leginkább vastartalmú ételeken – például vörös húsok, sóska, máj, lencse, bab, tonhal, zöldborsó  – keresztül. Női katonáknál végzett kutatások kimutatták, hogy azok a hölgyek, akik kielégítik napi vasszükségletüket, jobban bírják mind a fizikai, mind a lelki megpróbáltatásokat.

22 óra: Szedd össze a jó pontokat

Bármilyen furán is hangzik a következő tanács, bizonyítottan hatékony: minden este lefekvés előtt írj össze 3 olyasmit, amit jól csináltál aznap. Nem számít, milyen kicsi dologról van szó: lehet akár az is, hogy mondtál pár vigasztaló szót egy feszült kollégádnak az irodában, esetleg olcsóbban oldottad meg a bevásárlást, mint ahogy számítottál rá. Az eredmény a lényeg és a belőle következő jó érzés. Egyébként érdekes adat, hogy az emberek 39%-a azt tartja a napja csúcspontjának, amikor hazaér, és együtt lehet a családjával. Gyűjts további jó pontokat, és vedd észre, milyen sok jó történik veled napközben is!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X