Főoldal > PSZICHÉ > Szeresd magad! 7 tuti önbizalomnövelő tipp

Szeresd magad! 7 tuti önbizalomnövelő tipp

lélekönbizalomtest
0

Írta: and

A szépség ezer arca A milói Vénusznak vajon 36-os volt a mérete? És mit szólt volna mondjuk Rubens

A szépség ezer arca

A milói Vénusznak vajon 36-os volt a mérete? És mit szólt volna mondjuk Rubens vagy Rembrandt a mai zörgő csontú modellekhez? Ha a néhány fölös kilód miatt keseregsz, jusson eszedbe, hogy a szépséget sosem a külső határozta meg a történelem és a művészettörténet során. A legmenőbb csajok nem voltak szépségkirálynők, elég, ha csak a nagy orrú Kleopátrára vagy a rossz fogú Sissi császárnéra gondolsz. Ezek a nők mind a kisugárzásukkal hódítottak – ez pedig nem a kilók számán múlik!

Légy kedves magadhoz

„Milyen nagy a hasam!”, „Úristen, de petyhüdtek a karjaim!” – ismerős mondatok? Naponta többször is elhangzanak a fejünkben, pedig nagyon fontos, hogyan beszélünk saját magunkkal. Ha örökké csak a negatívumokon lovagolunk, valóban el is fogjuk hinni őket. Próbál inkább felfedezni – és hangosan kimondani – mit találsz szépnek magadon. „Milyen puha és sima a bőröm!”, „Tükörfényes a hajam!” – ugye, mennyivel jobb ezeket hallani?

tukor2.jpg ()Erősítsd magad

Most nem arra célzunk, hogy lélekben, hanem arra a tanulmányra, ami nemrég kimutatta: ha egy nő figyelme a testével kapcsolatban a forma felől a funkció felé tolódik, sokkal magabiztosabb lesz. Tehát elő a súlyzókkal, és tudatosítsd a saját erődet – meglátod, ha legyőzhetetlennek érzed magad egy edzés után, sokkal csinosabbnak is.

Légy realista

Folyton fogyókúrákkal sanyargatod magad? Ez nem csupán az egészségednek és a közérzetednek árt, de az önmagadról alkotott képedet is porig rombolhatja. Inkább dolgozz azzal, amid van: rögíztsd a méreteidet, és újítsd fel a ruhatárad ennek megfelelően. Ha megtanulod, hogyan öltözz jól az alakodhoz, egy csapásra magabiztosabb  és vidámabb leszel.

Suhanj, mint Sandra Bullock

Emlékszel, amikor a Beépített szépség-ben Michael Caine suhanni tanítja Sandyt? A jelenet valójában arról szól, hogy az vagy, amit sugárzol. Fejet fel, mellet ki, mosoly az arcra, és ne törődj az emberek tekintetével! Illetve csak akkor, amikor már úgy néznek rád, ahogy szeretnéd – hiszen a színlelt magabiztosság egy idő után igazivá válik.

Köss barátságot a tükörrel

Bizony, most nincs menekvés: állj csak a tükör elé! És maradj is ott legalább 30 másodpercig, miközben sorra veszed azokat a testrészeidet, amiket szeretsz. Nagyon fontos, hogy nyugodtan tudj a tükörbe nézni, hiszen ezt naponta átlag 8 alkalommal is ösztönösen megteszed. Ne feledd: azért, mert amit mutat, nem teljesen tökéletes, a tükör nem elllenség, és rajtad múlik, mit szeretnél látni benne.

Szeresd a tested

Ha imádod bedörgölni a testápolót a bőrödbe, szereted a fürdősóval megszórt víz illatát, esetleg az eső érintését – semmiképp ne hagyd ki ezeket az élményeket, csak mert fáradt vagy elfoglalt vagy. Minden, ami a tested iránti gondoskodásodat fejezi ki, egyúttal az önbizalmad is növeli. Szeresd a tested, hiszen egyedi, szép és a tiéd!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X