Főoldal > PSZICHÉ > 6 (elsőre) fura dolog, ami boldoggá tehet 2013-ban

6 (elsőre) fura dolog, ami boldoggá tehet 2013-ban

lélekszomorúvidám
0

Írta: and

Könnyfakasztó mozik Ha nagyon magad alatt vagy, tedd be a lejátszóba a Titanic-ot vagy a Schindler listájá-t.

Könnyfakasztó mozik

Ha nagyon magad alatt vagy, tedd be a lejátszóba a Titanic-ot vagy a Schindler listájá-t. Kutatások kimutatták, hogy ha tragikus filmet nézel, amikor rossz a kedved, nem csupán azért lesz jobb utána, mert jól kisírhatod magad a tévé előtt, hanem azért is, mert az előtted zajló események szomorú volta rádöbbent, milyen remek helyzetben is vagy. Amint rájössz, milyen jó is neked, sokkal szebb színben fogod látni a világot!

Az öregedés

Most biztos megint felmerül benned, hogy nem vagyunk normálisak, de gondolj csak bele, gyakran milyen elégedetlenek a fiatalok! A tízes és húszas éveiben az ember nagyon aktív, óriási álmokat kerget, és az apró dolgok ezekhez képest nem számítanak örömforrásnak. Azonban  később már akár egy szelet finom csokoládé, egy kisbaba mosolya vagy egy napsütéses tavaszi nap is elég, hogy jobban érezzük magunkat, mert megtanuljuk értékelni a minket körülvevő világ minden szépségét.

Egy “hamis” mosoly

Amikor az ember a padlón van, nyilván nem nagyon jut eszébe mosolyogni, mi mégis azt mondjuk: tedd! Szintén tudományosan megalapozott tény, hogy az erőltetett mosoly ugyanolyan hasznos lehet, mint az igazi, hiszen ugyanazokat az izmokat hozza mozgásba, és az agy ilyen módon ugyanazt az üzenetet is kapja: minden rendben! És meglátod, ha a legsötétebb helyzetben is mosolyra húzod a szád, egy idő után szinte észrevétlenül múlik el a rosszkedved, és sokkal reményteljesebb leszel.

vidam2.jpg ()A csütörtökök

Miután sikeresen túléltük Szomorú Hétfőt, Szörnyű Keddet és Agyzsibbasztó Szerdát, a csütörtök az a nap, amikor meglátjuk a fényt az alagút végén. A londoni School of Economics kutatói 45.000 alany segítségével tesztelték, milyen mámorító hatással van a csütörtök (főleg a csütörtök délután) az ember hangulatára. Ilyenkor már érzed a hétvége közeledtét, annak ígéretét, hogy legalább két napra minden gondodat leteheted. Tehát most már hivatalos: a csütörtök az új péntek!

Kevesebbet tenni a gyerekeidért

Hátrább az agarakkal, Tigris Mami, nem azt mondjuk, hogy innentől ne törődj a kicsikkel. Csak azt, hogy egy nemrégiben megjelent tanulmány szerint azok a nők, akik sorozatosan háttérbe szorítják saját igényeiket a gyerekeik kedvéért, jóval hajlamosabbak a depresszióra, mint azok, akiknek “elég jó szülőnek” lenni, nos, elég jó. Úgyhogy lassabban a testtel, és szánj időt önmagadra is – nem hal bele senki, ha ma este például nem vasalsz, igaz?

Olvass újságot

Nem, most nem önreklámot csinálunk, de tény: ha letelepszel egy jó kis hírújság vagy női magazin mellé egy bögre kávéval, az olyan minőségi pihenés, amit a villódzó, erőszakkal és hamisságokkal teli tévé sosem tudna nyújtani. Elég, ha egy nap nem híradót nézel, hanem a netes vagy nyomtatott sajtóból tájékozódsz, ami sokkal kevésbé szenzációhajhász, és máris jobban indul a napod. Ez igazán remek hír, ugye?

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X