Főoldal > PSZICHÉ > „Tipikus nő” – létezik ilyesmi egyáltalán?

„Tipikus nő” – létezik ilyesmi egyáltalán?

lélekpárkapcsolat
0

Írta: and

Kevésbé vágyunk a szexre, mint a pasik …így lehetett ez talán abban az időben, amikor még nem tudtuk

Kevésbé vágyunk a szexre, mint a pasik

…így lehetett ez talán abban az időben, amikor még nem tudtuk, mi fán terem az orgazmus – szóval a női egyenjogúság, a Szex és New York és Bridget Jones előtt. Állítólag a férfiak napi 19 alkalommal gondolnak a szexre, míg a nők csupán 10 alkalommal, ám a fáma bölcsen hallgat arról, mennyi ideig. Mert igaz, hogy a férfiak gyakrabban, de mindössze néhány másodpercen át időznek el a buja gondolatoknál, a mi fantáziaképeink azonban hosszú-hosszú percekig elszórakoztatnak bennünket. És ez a szám az idő előrehaladtával egyre csak nő, ahogyan a nők igénye a szexre is egyre gyakoribbá válik. Nem csoda: a 21. század hölgyei, akiknek az életében mind nagyobb szerepet játszik a karrier, 30-35 éves korukra jutnak el anyagilag és emberileg abba a nyugalmi állapotba (valamint nyernek annyi tapasztalatot), hogy idejük és energiájuk legyen a gyakori és minőségi szeretkezésre. Látod, még egy ok, amiért nem kell tartanod az öregedéstől!

Sokkal érzelmesebbek vagyunk

Többször sírunk (és néha furcsaságokon, mondjuk egy megható kiskutyás reklámfilmen), ez tény. Viszont amikor igazán fontos dolgokról van szó, száz férfinál keményebbek tudunk lenni. Köztudott, hogy nagy családi gondok vagy tragédiák esetén a férfiak hajlamosak arra, hogy összeomoljanak, mi azonban pillanatok alatt a sarkunkra állunk: felmérjük a problémát, körüljárjuk a lehetőségeket, kiválasztjuk a megoldást és azonnal cselekszünk, miközben még arra is van energiánk, hogy összekaparjuk a kevésbé tettre kész szeretteinket (akik közül a legtöbben éppen a pasik közül kerülnek ki). Nem véletlen, hogy a mi feladatunk a gyermekszülés: képzeld csak el, mit művelnének a férfiak a szülőszobában, ha már egy szimpla influenzástól is képesek teljesen kiborulni?

no2.jpg ()Boltkórosak vagyunk

Hölgyeim, olyan felbecsülhetetlen értékű információ következik, amit innentől kezdve bármikor diadalmasan a párunk orra alá dörgölhetünk, amikor csak dohogni kezd a vásárlási mániánk miatt. Ugyanis a pasik sokkal többet költenek, mint mi! Mégis hogy lehet ez? Egyszerű a magyarázat: igaz, hogy ritkábban vásárolnak, ám akkor sokkal nagyobb összegeket hagynak ott a boltban, míg a nők legtöbbször megelégednek valami olcsó aprósággal is, hiszen a shoppingolás (az ősi gyűjtögető ösztön miatt) nekünk elsősorban mentális kikapcsolódást jelent; nem az számít, mit veszünk, hanem maga a tevékenység. És a hab a tortán: a férfiak online vásárlásban is verik a hölgyeket, méghozzá a modernebbnél modernebb kütyük térhódítása miatt, amikhez a webáruházakban olcsóbban és kényelmesebben juthatnak hozzá. A békesség kedvéért mindenesetre jobb, ha egy barátnőddel indulsz el a pasid helyett, amikor „órákon keresztül mászkálsz azért, hogy közben rengeteg pénzt elkölts felesleges dolgokra”…

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X