Főoldal > PSZICHÉ > A féltékenység magas vérnyomáshoz vezethet

A féltékenység magas vérnyomáshoz vezethet

betegségegészségféltékenységmagas vérnyomás
0

Írta:

Fantasztikus nyeremények egy kattintásra! Az emberek nagyon figyelnek az egészségükre. Próbálnak minden

Fantasztikus nyeremények egy kattintásra!

Az emberek nagyon figyelnek az egészségükre. Próbálnak minden fertőzést, bacilust és vírust elkerülni, oltatják magukat, és tablettákat szednek. Ám vannak olyan betegségek is, amelyekre ezek a szerek hatástalanok, és nem is figyelünk rájuk. Ilyen a magas vérnyomás is, amit, ahogyan azt dr. Kapocsi Judit magas vérnyomás specialistától megtudhatjuk, végső soron kiválthat nagyon sok minden, például a stressz, azon belül pedig akár a féltékenység is.

A stressz a ludas

Nem is hinnénk, hogy az olyan egyszerű idegeskedések, amikkel minden nap találkozunk, mint hogy késik a vonat – végső soron hipertóniához is vezethetnek.

„A stressz egy olyan folyamat, amely mögött fokozott szimpatikus idegi aktivitás feltételezhető. Ez tartós ér-összehúzódást, és gyorsabb pulzust is eredményez, amely mindkettő a magas vérnyomás kiváltója lehet, így értelemszerűen a stressz, vagyis korunk egyik leggyakoribb jelensége komoly szerepet játszi a hipertónia kialakulásában.” – mondja dr. Kapocsi Judit.

A féltékenységtől is lehet?

Fura, de a zöld szemű szörny is okozhat komoly gondokat. Nem csak azért, mert rosszul érezzük magunkat a féltékenységtől, hanem azért is, mert hosszabb távon hozzájárulhat a magas vérnyomás kialakulásához.

„Az, hogy valaki mitől stresszes, nagyon egyedi dolog. Lehet a vizsgadrukk, lehet munkahelyi probléma, de lehet akár a féltékenység is a háttérben. A lényeg, hogy ha sokáig, vagy rendszeresen fennáll ez a helyzet, vagyis az idegeskedést kiváltó ok, akkor az könnyen okozhatja a vérnyomás tartós megemelkedését, annak minden következményével együtt.”

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X